8 redenen om nu nog naar Lissabon te vliegen

8 redenen om nu nog naar Lissabon te vliegen

TRAVEL | door Redactie

8 redenen om nu nog naar Lissabon te vliegen

 1. Het is er warm mensen! Rond de 20 graden, nog steeds. Het weer is het hele jaar lang aangenaam in Lissabon. Gemiddeld telt de Portugese stad maar liefst driehonderd zonnige dagen per jaar. Reis je in de wintermaanden naar Lissabon, dan hoef je niet bang te zijn voor wintertenen: hier vriest het zelden of nooit.
 2. Het is maar 3 uur vliegen.
 3. Het is een relatief goedkope bestemming als je nog wat warmte op wil zoeken. Met easyJet vlieg je aankomende periode al vanaf € 22,21 – van Amsterdam naar Lissabon (4 x per week) www.easyjet.nl
 4. De stad Lissabon heeft veel te bieden: cultuur, heerlijk eten (die vis!), architectuur, kunst en een fijne vibe.
 5. 35 minuten met de trein en je bent op het prachtige strand van Cascais.
 6. 45 minuten met de trein en je bent in Sintra, waar de rijken van Lissabon vroeger hun tweede huis hadden. Vandaag de dag een bijzonder romantische plek met de meest prachtige kastelen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. In 1995 werd Sintra zelfs door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen.
 7. Lissabon heeft een jaloersmakende koffiecultuur die een historische oorsprong heeft. Brazilië was vroeger namelijk een Portugese kolonie en de Portugesen know their coffee. Ze nemen niet genoegen met een bakkie pleur zeg maar. Het is dus genieten geblazen in de koffiebars in Lissabon.
 8. De Portugese wijn, die is relatief onbekend en is daardoor zeer behapbaar geprijsd. Cheers!

En 8 must do’s

 1. De Time out Food Market. Een prachtig overdekte markthal met kleine restaurantjes waar je wat te eten kunt halen en in het midden van de hal aan een van de lange tafels kunt opeten. Van kreeft tot pizza en van lekkere hammen tot kleine kroketjes. In het midden vind je lange tafels waar je ter plekke het lekkers kunt opeten. De sfeer is heel relaxt en gezellig. Onze tip: sla wat sardientjes uit blik in. Absoluut de lekkerste die je zal proeven.
  |
 2. Breng een bezoekje aan het museum Berardo. Zelfs als je geen mega grote kunst- en museumliefhebber bent zal je dit leuk vinden. Dit museum voor moderne kunst in Lissabon is ontstaan uit de kunstcollectie die José Berardo door de jaren heen bij elkaar heeft verzameld.
 3. Voor het mooiste uitzicht over Lissabon moet je toch echt een bezoekje brengen aan Castelo de São Jorge, een oud Romeins fort. Tram 28 brengt je er eventueel naartoe. Let op: deze schattige tram is druk, heel druk. Maar mag dat voor jou de pret niet drukken dan is het goed om te weten dat de tram iedere 11 minuten vanaf Praça do Martim Moniz vertrekt en tickets kosten €2,85 (aan boord te koop).
 4. Ponto de final: je moet even wat moeite doen door het water over te steken met de pont vanaf Cais do Sodré, maar dan heb je ook wat. Een very grammable uitzicht, zeker met zonsondergang. En het eten is ook verrukkelijk, wat wil je nog meer?!
 5. Maak een avondwandeling door Lissabon. O zo mooi.
 6. Pastel de Nata, zonder dit gegeten te hebben mag je niet terug. Dit romige custardtaartje in bladerdeeg is hét taartje van Lissabon. Op bijna elke hoek van de straat vind je een pastelaria (bakker) die deze taartjes verkoopt. Wil je echt de aller-aller-aller lekkerste dan kan je het beste naar Confeitaria de Belém.
 7. Ga naar een Fado-voorstelling (het Portugese levenslied)! A Tasca do Chico is een fado-café in de Bairro Alto. Deze resto-bar is heel erg klein en het is er altijd vol, zeker als er fado is!
 8. Als je de Portugese keuken in een modern jasje wil proeven reserveer dan een tafeltje bij Bairro de Avillez. Bairro de Avillez.  Het restaurant is verdeeld in 2 gedeelte: achterin het visrestaurant en voorin de Taberna met meer een tapasachtige insteek.

 

bairro

ponto-final-lissabon

Schermafbeelding 2017-10-05 om 14.33.11
Comments:Citytrip: 48 uur in Lissabon

Citytrip: 48 uur in Lissabon

Volg ons op Facebook!