10 x hotspots in Antwerpen

10 x hotspots in Antwerpen

HOTSPOTS | door Lars Tibben

Ga je binnenkort naar Antwerpen? Dan is dit artikel voor jou. Bijna elke maand reis ik naar verschillende steden om inspiratie op te doen. Deze keer reisde ik af naar Antwerpen en deel mijn favoriete hotspots in Antwerpen met jou. Het is een mix van hippe eettentjes en leuke winkels. Met de auto of trein ben je in no time midden in het centrum van de stad. Dus, let’s go!

Tinsel

Tinsel
Zin om lekker te ontbijten of te lunchen? Dan moet je naar Tinsel. Net buiten het centrum vind je deze leuke hotspot in het Antwerpse ‘t Zuid. Een fijn tentje waar ook veel lokale mensen uit de stad graag komen om te genieten van de heerlijke gerechten op de kaart. Op een briefje schrijf je wat je wilt bestellen en vervolgens wordt je bestelling naar je tafel gebracht. Als je binnenstapt voel je meteen de gezellige woonkamer sfeer. Tinsel serveert ontbijt en lunch tot vier uur ‘s middags.

Tinsel
Vlaamse Kaai 40
2000 Antwerpen

Arte Antwerp

Arte Antwerpen
In de Kammenstraat vind je de winkel van het Antwerpse streetwear label Arte Antwerp. De winkel is clean en straalt de no-nonsense vibes uit die het merk reflecteert. Het merk laat zich inspireren door de stad, Zo maakten zij al een collectie geinspireerd op de kleding die de havenwerkers dragen in de haven van Antwerpen. In 2009 startte Bertony Da Silvia het kledingmerk tijdens zijn studie, door t-shirts te maken voor zijn vrienden, onder de naam Artenative. Het merk groeide in korte tijd tot een succes met internationale verkooppunten en sinds vorig jaar een winkel in het centrum van Antwerpen.

Arte Antwerp
Kammenstraat 54
2000 Antwerpen

Vitrin

Vitrin
Cafe Vitrin in het Antwerpse ‘t Zuid is voor veel lokale mensen uit de stad hun favoriete hotspot. Het cafe bestaat bekend om zijn creatieve publiek, heerlijke koffie, lekkere wijntjes en een van de fijnste terrassen van de stad. Op een zonnige dag stroomt het terras al snel vol, maar zeker de moeite waard om een plekje te bemachtigen. Het houten interieur is een voudig, maar geeft een gezellige en stijlvolle sfeer. ’s Avonds is Vitrin the place to be voor een lekker Belgisch pintje.

Vitrin
Marnixplaats 14
2000 Antwerpen

Denham

Denham The Jeanmaker
In het centrum van Antwerpen ligt de winkel van het Amsterdamse denim merk DENHAM The Jean Maker. Hier vind je mooie denim collecties voor mannen, vrouwen en kinderen. In Nederland werd het merk in een korte periode al razend populair. Een winkel in Antwerpen kon daarom ook niet lang uitblijven. De winkel stond al lang op het verlang lijstje van het ontwerp team van DENHAM. De stad Antwerpen ademt namelijk mode en cultuur, iets wat Jason Denham altijd aan de stad heeft gewaardeerd.

Denham The Jeanmaker
Lombardenvest 32
2000 Antwerpen

 

Blacksmoke

Black Smoke
Vlees liefhebbers mogen de hotspots Black Smoke niet missen. Volgens vele het beste BBQ restaurant in Antwerpen. Dit restaurant zit in de stadsbrouwerij De Koninck. Hier draait het allemaal om ambacht. Hier zitten ambachtelijke ondernemers, zoals een kaaswinkel, bakkerij, chocolatier en een slagerij. De eigenaren van Black Smoke trokken voor inspiratie door de zuidelijke staten van Amerika om 40 verschillende bbq restauranten uit te testen. Daarom kunnen zij nu ook zeggen dat zij ‘het’ BBQ restaurant in Antwerpen zijn. Vergeet tijdens je bezoek niet de rooftopbar voor een mooi uitzicht.

Black Smoke
Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen

Coffee butchers

Butchers Coffee
Voor lekkere koffie ga je naar Butchers Coffee in het Antwerpse Zuid. Deze hotspot zit in een oude slagerij en is een koffiebar pur sang. Opgericht door Dave Haesen en Paolo Guffens die wereldwijd op verschillende plekken van de wereld ervaring op deden als barista. In Melbourne, Londen en Vancouver. Dit zie je terug in hun concept, want hun koffie is erg goed. Neem een plekje op het ruime terras, geniet van de gezelligheid en natuurlijk van koffie.

Butchers Coffee
Kasteelstraat 57
2000 Antwerpen

Fiskebar

Fiskebar
Zoals de naam al doet vermoeden, is Fiskebar een visrestaurant. Dit restaurant is waarschijnlijk het beste visrestaurant van de stad, want het zit bijna elke avond vol. Alle vis en schaaldieren die je proeft zijn vers en komen recht uit de zee. Heb je geen tafeltje kunnen bemachtigen? Neem dan plaats aan de bar van het naastgelegen Osterbar.

Fiskebar
Marnixplaats 11
2000 Antwerpen

Schermata-2016-04-04-alle-18.34.2711
© Guy Voet/FOMU

FoMu fotomuseum
Een echte must visit is het Fotomuseum, oftewel FoMu. Maandelijks worden hier tentoonstellingen getoond van internationale fotografen. Jaren geleden bezocht ik dit museum om de tentoonstelling van Albert Watson te bekijken. Een van mijn favoriete fotografen. Na een bezoek aan het museum ben je meteen in de buurt van allemaal leuke eettentjes.

FoMU Fotomuseum
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Rains

Rains
In september gingen de deuren open van het populaire Deense label Rains. Het merk staat bekend om hun functionele en stijlvolle regenjassen waarmee je modebewust door weer en wind gaat. Het interieur van de winkel sluit aan op de filosofie van het merk. Minimalistisch, innovatief en stijlvol. In de winkel is een ruim aanbod aan jassen, tassen en accessoires. Op 2 december opent het merk een winkel in Amsterdam.

Rains
Kammenstraat 45
2000 Antwerpen

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Stad Antwerpen
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


We Are Labels opent eerste winkel in België

We Are Labels opent eerste winkel in België

Vlees eet je bij Black Smoke in Antwerpen

Vlees eet je bij Black Smoke in Antwerpen

Volg ons op Facebook!