Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan Inge & Esther van bbb health boutique

Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan Inge & Esther van bbb health boutique

LIFE | door Redactie

Inge, Esther en Alain hebben 8 jaar geleden het concept bbb health boutique, een health boutique voor vrouwen, bedacht en opgezet. Bij bbb staan body, food en mind centraal. Een holistische sportclub dus, want bbb gaat uit van de filosofie dat iedere vrouw anders is en ieder lichaam aan verandering onderhevig is. De work-outs worden gedaan in  hot cabins, waardoor de stofwisseling en vetverbranding worden gestimuleerd. En de warmte heeft meer voordelen, zo is het ook goed voor het afvoeren van je afvalstoffen. Ze hebben inmiddels al vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Tilburg. The Urbanites sprak met deze holistische ondernemers.

Wanneer kwam voor jullie het keerpunt waarop jullie dachten: we gaan ondernemen?
Toen we met zijn drieën koffie gingen drinken en we er achter kwamen dat onze ideeën heel goed bij elkaar pasten. Alain is fysiotherapeut en was toen manager van een grote sportschoolketen, Esther is psycholoog en Inge heeft een achtergrond in voeding. We zagen een gat in de markt voor een aanpak die past bij de wensen en belevingswereld van vrouwen. Een antwoord op de massale en niet genoeg op vrouwen gerichte aanpak van de klassieke sportschool. We zagen toen al dat we complementair aan elkaar waren. Perfecte match! Binnen een halfjaar na die koffie hadden we 2 studio’s geopend.

Waar halen jullie je grootste voldoening uit op werkgebied?
Samen iets bouwen en dat het dan ook echt lukt. Tijdens de eerste keer samen koffiedrinken, hadden we grote plannen. We spraken over een concept dat tussen personal training en de grote anonieme sportscholen inzat, waarbij we niet alleen naar het onderdeel bewegen keken maar echt iets holistisch zouden bieden. En dan zouden we er een franchiseformule van maken voor alle grote steden in Nederland en vervolgens naar het buitenland gaan… We zijn nu 8 jaar verder en in januari opent bbb Delft, dat is nummer 7 en we zijn ons serieus aan het oriënteren op het buitenland.

Wat is nu toe de belangrijkste les die je hebt geleerd?
We kijken steeds meer hoe zaken ‘natuurlijk’ verlopen. Met de stroom mee zwemmen eigenlijk. In het begin waren we meer bezig om onze eigen ideeën er doorheen te ‘duwen’. Nu kijken we naar wat er is en hoe we van daaruit het beste onze doelen kunnen behalen of soms ook bijstellen.

Wie is jullie voorbeeld?
We leren veel van elkaar, van de bbb-coaches en van onze franchisenemers. We proberen zoveel mogelijk een lerende organisatie te zijn, ruimte te geven, werken op basis van vertrouwen. En dat lukt steeds beter.

Wat is de tip die jullie willen meegeven aan startende ondernemers?

Go with the flow. Het gaat zoals het gaat. Maar niet vanzelf hoor. Het is ook vaak heel hard werken.

 

 
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan de heren van Grapedistrict

Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan de heren van Grapedistrict

Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan Laura Hoppe van À la

Ondernemen doe je zo. 5 vragen aan Laura Hoppe van À la

Volg ons op Facebook!