Tried & tested: Apothecary Preparations van Kiehl’s

Tried & tested: Apothecary Preparations van Kiehl’s

BEAUTY | door Redactie

Het beautymerk Kiehl’s is in 1851 ooit begonnen als apotheek maar na 165 jaar uitgegroeid tot international gewaardeerd cosmeticaproducent. En ter ere van dat jubileum lanceerde het merk onlangs hun nieuwste paradepaardje: de Apothecary Preparations. Oftewel, gezichtsverzorging op maat.

Hiervoor doken ze in de eigen archieven en wat blijkt? In de vroege jaren 1900 was er vraag naar efficiënte huidverzorging die niet te vinden was in de stad. De stichters van Kiehl’s startten toen zelf maar met gepersonaliseerde verzorging voor huid en haar waarin ze hoge concentraties van natuurlijke ingrediënten combineerden met farmaceutische actieve bestanddelen. Deze zelfbereide samenstellingen op maat waren tot in de jaren 1980 verkrijgbaar in de Kiehl’s-apotheek.

But why would you change a winning team? Dus heeft Kiehl’s deze samenstelling weer terug op de markt gebracht, in een moderner jasje uiteraard en onder een andere naam. Alle gepersonaliseerde Apothecary Preparations bestaan uit drie delen: de basis wordt gevormd door het Kiehl’s Skin Strengthening Concentrate (een soort basisolie), aangevuld met twee specifieke ‘targeted complexes’. Deze zogenoemde targeted complexes worden gekozen na een grondig consult en huidanalyse bij Kiehl’s. Hierbij wordt vooral gekeken naar roodheid, rimpels, ruwe huid, verwijde poriën en doffe teint. In een doosje krijg ik de basisolie en twee tubes met mijn persoonlijke ‘targeted complexes’ mee. Deze mag ik zelf thuis mengen.

Verwachtingen: die perfecte #justwokeuplikethis glow
Resultaat: het ruikt heerlijk en smeert heerlijk. Zeker in de wintermaanden is deze intensieve extra verzorging erg welkom. Bij alleen ‘s avond’s opbrengen voor het slapengaan is het resultaat na 4 weken een egalere en zachte huid, zonder droge of rode wintervlekjes.

Eindcijfer: 8,5
Prijs: €95,-
Aanrader: Zeker!

De Apothecary Preparations zijn verkrijgbaar bij 4 Kiehl’s filialen:

Kiehl’s Shops Amsterdam : Kalverstraat 94  en Heiligeweg 53
Amsterdam Kiehl’s stand de Bijenkorf Amsterdam : Dam 1
Kiehl’s stand de Bijenkorf Den Haag : Wagenstraat 32
Kiehl’s stand de Bijenkorf Eindhoven : Piazza 1

ap_stills15apothecary_preparations_unit (1)
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Abel Vita Odor: 100% natuurlijk parfum

Abel Vita Odor: 100% natuurlijk parfum

Nieuwe app traint mannen die vroegtijdig klaarkomen

Nieuwe app traint mannen die vroegtijdig klaarkomen

Volg ons op Facebook!