24 uur stop-over in Reykjavik

24 uur stop-over in Reykjavik

TRAVEL | door Lars Tibben

Met WOW air vloog ik samen met mijn vrouw naar Reykjavik met New York als eindbestemming. IJsland stond al een tijdje op onze bucketlist en kozen daarom voor een 24 uur stop-over in Reykjavik. In 24 uur de mooiste plekjes van de stad ontdekken. IJsland heeft zoveel te bieden, na een paar dagen wikken en wegen besloten wij door te kort aan tijd om drie top-attracties te bezoeken.

Het was voor ons de eerste keer dat wij vlogen met WOW air. Met WOW air vlieg je het hele jaar door voor een spotprijs naar Reykjavik. De bemanning aan boord is super vriendelijk en houden ervan om iedereen tijdens de reis te vermaken. Het is wel handig om een iPad of laptop mee te nemen, want er is geen entertainment aan boord.

Blue Lagoon
Vanuit het vliegtuig sprongen wij in een Flybus die ons binnen 20 minuten afzette voor de ingang van The Blue Lagoon. Een van de meest bezochte attracties van het land. The Blue Lagoon is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater en is afkomstig uit diepe gaten, die zich op wel 2000m diepte bevinden. Het is heerlijk om na een vlucht bij te komen in het warme water. Je komt hier volledig tot rust.

schermafbeelding-2016-10-26-om-09-34-07

Noorderlicht
In de haven van Reykjavik worden er veel tours aangeboden om het Noorderlicht te bekijken. Tijdens het boeken van een tour keken wij naar buiten en zagen we een groene gloed steeds meer zichtbaar worden. Gelukkig hadden wij nog niet betaald. De tour afgezegd en vanuit de haven hadden wij een mooi zicht op het Noorderlicht. Het stadsbestuur besloot die avond om de straatverlichting een uur uit te zetten en riep zelfs bewoners op om thuis ook de lichten uit te zetten om het prachtige natuurverschijnsel beter te kunnen bewonderen.

schermafbeelding-2016-10-25-om-23-08-39

Verblijf
Op Booking.com kwamen wij een klassieke IJslandse cottage tegen. Op loopafstand van de haven van Reykjavik. Perfect, want wij moesten ons al vroeg melden in de haven voor een boot trip op zoek naar walvissen. De cottage heeft een geweldige sfeer en voelt als thuis. Het is ruimtelijk ingedeeld met een grote keuken, een heerlijk bed en verhuurder van de cottage gaf ons bij aankomst al meteen een paar bruikbare tips. Kortom, een unieke plek om te overnachten. Via booking.com boek je niet alleen hotels, maar dus ook appartementen.

schermafbeelding-2016-10-26-om-09-33-50

33387104

Whale Watching
Na het ontbijt maakten wij ons op voor een 3 uur durende tour Whale Watching aangeboden door het bedrijf Elding. Na een korte introductie over de verschillende soorten walvissen die rondzwemmen in de buurt van IJsland waren wij klaar om te vertrekken. Voor vertrek nog wel even snel een pilletje genomen om niet zeeziek te worden. Het was behoorlijk druk aan boord. Wij gingen snel op zoek naar een mooi plekje om vanuit daar walvissen te spotten. De tocht begon vrij rustig, maar door veel wind werden de golven steeds hoger. Een aantal toeristen begonnen al een beetje wit weg te trekken en gingen naar beneden. Na 2 uur varen geen walvis gespot, helaas. Het is natuurlijk ook een gok of je daadwerkelijk walvissen tegenkomt. Dit keer geen geluk, maar kregen na de tour van Elding een gratis ticket. Deze ticket is geldig voor 2 jaar, dus wij komen snel weer een keertje terug.

schermafbeelding-2016-10-26-om-09-33-59

schermafbeelding-2016-10-26-om-09-33-21
Wil jij binnenkort ook naar IJsland? Boek dan een vlucht via WOW air. Vanaf 69,95 euro vlieg jij al naar dit geweldige eiland.

Zie hieronder onze video:
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Volg ons op Facebook!