40% verkiest zonvakantie boven familiediner tijdens feestdagen

40% verkiest zonvakantie boven familiediner tijdens feestdagen

TRAVEL | door Redactie

Maar liefst vier op de tien Nederlanders brengt liever hun feestdagen door op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Dit blijkt uit een onderzoek van luchtvaartmaatschappij Corendon. Daarnaast twijfelt ongeveer 30% van de Nederlanders of zij liever op vakantie gaan, dan dineren met familieleden tijdens de Kerst.

Slechts 10% viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon. Curaçao en de Canarische eilanden zijn de populairste vakantiebestemmingen. Opvallend is dat vooral zonaanbidders uit de provincies Drenthe (53%) en Flevoland (52%) liever op vakantie gaan. Het grootste deel in de provincie Utrecht brengt de feestdagen juist liever door aan tafel bij het familiediner.

Van de Nederlanders die de warmte opzoeken, viert maar 2% alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land. Gemiddeld 4% viert alleen de kerstdagen in een warm land. De favoriete maand om op vakantie te gaan is overigens niet december, maar de maand februari. Waarbij Curaçao als ultieme winterzonbestemming bovenaan staat. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe jaarbestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.
Comments:Boek nu een ticket naar één van de 7 wereldwonderen

Boek nu een ticket naar één van de 7 wereldwonderen

Volg ons op Facebook!