6 x favoriete hotspots van Bart en Lars van Uptown

6 x favoriete hotspots van Bart en Lars van Uptown

HOTSPOTS | door Lars Tibben

Er is geen betere manier om een stad te leren kennen, dan met de lokale helden zelf op pad te gaan. En je mee te laten nemen naar de echte hotspots. Dus spraken wij in hofstad Den Haag af met Bart van Hylckama en Lars Luttik. Eigenaren van premium menswear-shop UPTOWN, en, zo leerden wij al snel: nogal bekende gezichten in het Haagse.

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-40-04

UPTOWN
Natuurlijk spraken we af in de shop van de heren. In de prachtige Prinsestraat startte Bart en Lars bijna 2 jaar geleden UPTOWN. Bart, ook mede-eigenaar van Baretta Jeans, miste een aansluiting op de jeansshop en Lars, inkoper en manager bij hoog-segmentshop Credo was op zoek naar nét die andere toon. De creativiteit. En de passie.

Ze besloten na een simpele kop koffie de handen ineen te slaan, en het resultaat is een prachtige winkel. Met heerlijke merken zoals A.P.C., Harmony, Won Hundred, Libertine Libertine en Maison Kitsuné. Een prima pakket, waarmee UPTOWN zonder twijfel dé place to be is voor de Haagse mannen met smaak.

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-34-45

Pistache Café
Vanuit de winkel lopen we naar Pistache Café op het hoekje van de Prinsestraat. Nog maar net geopend, maar nu al een regelrechte hotspot van ook weer een jonge ondernemer. Perfecte koffie, heerlijke broodjes en minstens zo belangrijk: een geweldig uitzicht op iedereen die de stad binnenkomt. Overigens is het binnen ook goed toeven!

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-34-01

Jamey Bennett
Het levende voorbeeld van wat een goed uitgevoerde verbouwing voor verschil kan maken. Midden op de gezellige Plaats (met uitzicht op de Hofvijver!) zat een tikkeltje oubollige brasserie, wat door de eigenaren is omgetoverd tot een zaak die regelrecht uit UPTOWN New York of Londen lijkt geplukt. Helaas was het iets te vroeg voor gin-tonics, but we’ll be back…

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-34-18

MaMa Kelly
Net buiten het centrum zit de alom geroemde kneiter van een hotspot MaMa Kelly. Volgens een vakjury officieel ‘Best Restaurant/Bar 2015’, en wij kunnen dat alleen maar beamen. In een spectaculaire omgeving genieten van de specialiteiten kip of kreeft. Of één van de andere gerechten uit de schitterende open keuken. Hoewel het prima terrasweer was, bleven wij als liefhebbers gewoon lachend binnen zitten. Wat een zaak!

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-33-43

Café Franklin
De heren achter het succesvolle Walter Benedict op de Denneweg openden begin dit jaar Café Franklin. Met minstens net zo veel succes trouwens. Een ouderwets tof café met een indrukwekkende bierkaart. En bier is natuurlijk altijd een goed idee. Net als een kwalitatief hoogstaande bite. Op een verrassende plek (het terrasje van Franklin ligt aan een druk kruispunt!) Haags genieten. We loved it!

schermafbeelding-2016-12-02-om-18-33-23

Barbarossa
Een dagje Den Haag is natuurlijk niet compleet zonder het strand. En dus sloten we de heerlijke dag af aan het Zwarte Pad. Bij de nummer één beachclub: Barbarossa. De UPTOWN-boys geven hier hun veelbesproken en drukbezochte feestjes en wij snappen waarom. Pure culinaire verwennerij in een zaak die in St Tropez nog voor een hoop complimenten zou zorgen. Te gek!Tags:


Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


De leukste lunch hotspots in Amsterdam

De leukste lunch hotspots in Amsterdam

10 x hotspots in Antwerpen

10 x hotspots in Antwerpen

Volg ons op Facebook!