Adembenemend: de grootste grot ter wereld!

Adembenemend: de grootste grot ter wereld!

TRAVEL | door Redactie

In Phon Nha-Ke Bang in het National Park is de grootste grot ter wereld gevonden. De grot werd pas in 1991 ontdekt en geeft je het gevoel alsof je in een geheel nieuwe wereld bent beland.

Het Phon Nha-Ke Bang National Park wordt sowieso al gezien als een van de mooiste hoogtepunten in Vietnam. De overheid investeert ook veel in deze regio om het een belangrijke trekpleister van Vietnam te maken. Sinds 2003 staat het National Park op de Werelderfgoedlijst van UNSECO.

De grot in het park is de grootste grot ter wereld. Een local genaamd Ho Khanh manoeuvreerde door de jungle van Phon Nha-Ke Bang National Park opzoek naar eten en hout en kwam ineens een opening tegen in een klif. Hij werd nieuwsgierig en ging op ontdekking uit. Toen hij verder kwam hoorde hij een rivier stromen, waardoor hij wist dat er nog meer was. Zo vond Ho Khanh de grot, alleen toen hij een paar lagen weer thuis was wist hij de exacte locatie van de grot niet meer te vinden.

Phong-Nha-Cave

Twee mannen van de British Cave Research Association kwamen op een dag in gesprek met Ho Khanh. Hij ging samen met de twee onderzoekers opnieuw opzoek naar de grot. Helaas was dit met weinig succes en de zoektocht werd gestaakt.

En toen op een dag in 2008, 17 jaar later, was Ho Khanh weer een rondje door de jungle aan het maken toen hij de mysterieuze opening weer tegen kwam. Deze keer bestuurde hij de ingang goed en keerde samen met de twee Britse onderzoekers terug. Wat ze daar aantroffen was ruim boven verwachting!

phongnha-kebang

De grot is ruim 5 km lang en op sommige stukken wel 200 meter hoog! Het is daarbeneden zo groot dat het zelfs haar eigen rivier, jungle, stranden en klimaat heeft! Je komt terecht in een compleet nieuwe onaangeraakte wereld die je hart sneller doet kloppen.

fixedw_large_4x-1

Sinds 2008 is de grot officieel ontdekt en sinds 2011 kun je de grot nu ook bezoeken. En Voor je dat overigens wil doen, moet je eerst via een touw van ruim 79 meter naar beneden. Verder kun je alleen de grot bezoeken door middel van een meerdaagse tour te boeken waarbij je blijft slapen in de grot. Er is hiervoor wel een wachtrij van maanden, want iedereen wil deze wondere wereld aanschouwen.

 
Comments:The Student Hotel opent in Berlijn

The Student Hotel opent in Berlijn

TUI introduceert de Holiday Escape Room

TUI introduceert de Holiday Escape Room

Volg ons op Facebook!