Alleen op reis? Hier de gouden tips voor een geweldige tijd!

Alleen op reis? Hier de gouden tips voor een geweldige tijd!

TRAVEL | door Redactie

Alleen op reis gaan wordt steeds normaler. Het is ook gewoon zo leuk. Lekker gaan en staan waar je wil, gezellige mensen leren kennen en als je ergens genoeg van hebt gehad ga je er gewoon weer van door. Maar hoe zorg je er nou voor dat het ook zo leuk blijft? Wij hebben een paar gouden tips voor je!

Verblijf in een klein ho(s)tel
Grote hotels zitten vaak vol met koppels, families of andere groepen mensen. In kleiner hotelletje zoals een hostel of bed en breakfast is de kans groter dat je andere solo reizigers tegen komt. Zo hoef je je nooit eenzaam te voelen. Nog een voordeel: het is ook vaak goedkoper!

Ga zitten aan de bar
Ga je uiteten of een drankje doen in je eentje? Kies dan voor een plek aan de bar! Aan de bar ben je veel toegankelijker om aangesproken te worden dan aan een tafeltje. Aan een tafeltje in je eentje kan je je al snel alleen voelen. En als er dan toch geen leuke mensen voorbijkomen, kun je altijd nog een praatje maken met de barman.

Boek groepstours
Overal in elke stad worden wel tours aangeboden. Van cooking classes tot een heel weekend hiken. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is wel een tour voor. Zoek daarom van tevoren uit welke dingen je écht wil zien en boek hiervoor een groepstour. Makkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten én je krijgt meteen een hoop interessante informatie en tips van de reisleider. Veel meer dan wanneer je het zelf zou bezoeken.

Durf te vragen
Je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je alleen door wil brengen, maar dan moet je wel durven vragen. Er zijn heel veel reizigers die ook alleen op pad zijn, dus heb je behoefte aan een beetje gezelschap? Durf dan op iemand af te stappen! Alle solo reizigers weten hoe het is om alleen op reis te gaan. Wees daarom niet bang voor afwijzing en stap op iemand af. Begin simpel met iemand die bijvoorbeeld alleen aan de bar zit en vraag of hij of zij ook alleen op reis is. Al snel zal je allerlei verhalen met elkaar uitwisselen en heb je een nieuwe vriend gemaakt. Het is natuurlijk even een drempel waar je overheen moet, maar als je eenmaal wat positieve ervaringen hebt opgedaan zal je jezelf dankbaar zijn dat je het toch gedaan hebt!

Waar zou jij alleen naar toe gaan?




Comments:



Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Volg ons op Facebook!