Alleen voor de échte Game of Thrones fans

Alleen voor de échte Game of Thrones fans

TRAVEL | door Redactie

Wat misschien nog niet iedereen wist is dat een groot deel van de serie Game of Thrones is opgenomen in Europa. En veel van deze locaties zijn prima te bereiken! De landen waar de meeste scenes zijn opgenomen zijn Ijsland, Kroatië en Noord-Ierland.

Omdat wij ook mega Game of Thrones-fans zijn, hebben we een hier een roadtrip samengesteld waarbij je langs alle Game of Thrones locaties gaat in Kroatië! Let op: er kunnen spoilers voorkomen in het artikel, dus alleen lezen als je seizoen 5 al gezien hebt!

De trip begin je in Dubrovnik. Geen andere plek waar je kunt beginnen dan Kingslanding natuurlijk. In Dubrovnik zijn veel scenes opgenomen die je vrij kunt bezoeken, waaronder Cersei’s walk of shame. Die begon bovenaan de St Ignatius Loyala kerk en kan je helemaal doorlopen. Als je door de stad wandelt zal je veel locaties herkennen van uit de show.

Pearl of the Adriatic Sea

Een bericht gedeeld door Joe Weir 🇨🇦 (@_joeweir_) op

Heb je alles in Dubrovnik gezien, dan ga je naar Fort Lovrijenac. Dit bevindt zich net buiten de stadsmuren van Dubrovnik en hier vond de Battle of the Blackwater plaats in seizoen twee. Stannis Baratheon en zijn leger ging hier keihard neer tegen King Joffrey (eigenlijk tegen zijn leger). Overigens heb je hier ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Zeker het bezoeken waard!

Op tien minuten afstand varen vanuit de oude haven in Dubrovnik ligt het groene eiland Lokrum. Ook wel bekend in de serie als de stad Qarth. Even ter herinnering: Qarth was een van de eerste steden die Daenerys bezocht met haar nieuwe draken in seizoen 2. Hier werden haar draken van haar afgenomen en vastgehouden in The House of the Undying. Het eiland Lokrum is heel mooi om te bezoeken, ook voor niet Game of Thrones fans. In het zuiden van het eiland ligt namelijk een miniversie van de dode zee. Een groot zoutwatermeer waarin je jezelf helemaal kunt onderdompelen en reinigen. Het eiland staat verder vol met exotische planten. Plan daarom genoeg tijd voor op het eiland! Je kijkt je ogen uit.

#goodmorning #lokrumisland #sunrise #goldenhour #lokrumreserve #ig_mood #ig_morning #dubrovnik

Een bericht gedeeld door Lokrum (@lokrum_theisland) op

Eenmaal weer terug op het vaste land, zeg je vaarwel tegen Dubrovnik en reis je door naar Trsteno. Dit is een stadje op 20 minuten afstand van Dubrovnik en hier is een van de mooiste scenes opgenomen in Game of Thrones: the Palace Gardens. De locatie die hiervoor gebruikt is, is de trsteno arboretum. Dit is een van de oudste (en mooiste) tuinen ter wereld. De eerste plantjes werden heel lang geleden geplant, deze tuin stond er namelijk al in 1492.

Where lady Olenna Tyrell Stayed in Kings Landing

Een bericht gedeeld door Jumana (@jmahwl) op

Ben je uitgekeken in deze prachtige tuin, dan reis je door naar Split. Hier vind je midden in de stad de drakenkelder van Daenerys (helaas wel zonder draken). Hiervoor is de kelder van het Paleis van Diocletianus gebruikt. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Split en onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Hoog op een rostige heuvel buiten Split vind je het middeleeuwste Fort Klis. Beter bekend als slavenstad Meereen. Dit is de stad die Daenerys en haar leger in seizoen 4 overneemt en alle slaven bevrijd. Het hele gebied waar de opnames gemaakt zijn kun je vrij bewandelen zonder touwen of vergrendelde deuren. Helaas staat the Great Pyramid hier alleen niet. Het uitzicht vanaf Fort Klis is overigens adembenemend. Vanuit het Fort kijk je uit over de stad Split en de Adriatische zee.

Took a moped ride up the hill to visit Fortress of Klis 🏔🏰. #split #Klis #fortress #croatia #moped #gameofthrones

Een bericht gedeeld door Monica Lewis (@moni_lewis) op

Uitgekeken in Split, dan reis je af naar de laatste bestemming van deze roatrip: the free city of Braavos. De scenes in Braavos zijn opgenomen in de stad Sibenik. De hele serie door komt Braavos af en toe voorbij. Het beste zie je de stad in seizoen 5, wanneer Arya er een bezoek aan brengt met haar zwaard Needle. Sibenik is vanaf allerlei kanten gefilmd, het is dus aan te raden op je gemak de stad te verkennen. En als je er dan toch bent, maak een uitstapje naar de rivier Krka. Zó mooi, zeker een Instagram post waard.
Comments:De leukste budget stedentrips!

De leukste budget stedentrips!

Volg ons op Facebook!