Amsterdam een van de populairste steden ter wereld!

Amsterdam een van de populairste steden ter wereld!

TRAVEL | door Redactie

Om de zoveel jaar houdt Ipsos een onderzoek om inzicht te krijgen in de populariteit van steden. Hiervoor wordt er aan 18.557 volwassenen tussen de leeftijd van 16-64 gevraagd: afgaande op wat je zelf hebt gezien, of van anderen hebt gehoord, welke drie steden zijn dan volgens jou het beste om:

 1. In te leven
 2. Te bezoeken
 3. Zaken in te doen?

De deelnemers kregen vervolgens een lijst met 60 steden waaruit ze hun antwoord op elke vraag moesten kiezen.

Uit het onderzoek kwam een top 10 lijst met de populairste steden, gebaseerd op het gemiddelde antwoord van de ondervraagde. Uit de resultaten bleek New York de meest populaire stad te zijn van de wereld. De rest van de top 10 gaat als volgt:

 1. New York
 2. Abu Dhabi
 3. London
 4. Parijs
 5. Sydney
 6. Zürich
 7. Tokyo
 8. Rome
 9. Los Angeles
 10. Amsterdam

Ja, je ziet het goed. Ook de hoofdstad van ons fijne kikkerlandje heeft de lijst gehaald. Amsterdam is de enige stad uit het rijtje wat nieuw in de top 10 staat. Hiervoor stonden wij nog op plek 14.

Als je de top 10 per vraag bekijkt, ziet het rijtje er een beetje anders uit. Zo is de meest populaire stad om in te wonen niet New York, maar Zürich. Op de tweede plaats hier Sydney. Dezelfde uitkomst als in 2013, wanneer het vorige onderzoek afgenomen werd. Amsterdam komt hier op de 6e plek, gedeeld met London en Toronto. Het is hier ook zo leuk.Voor zaken doen is New York wel het populairst, gevold door Abu Dhabi.

De meest populaire stad om te bezoeken, is Parijs. The city of love (en light), houd hier zijn top spot als meest geliefde stad om te bezichtigen, net als in het onderzoek van 2013. Amsterdam staat hier op plek 8.

Zo zie je maar, ondanks alle regen is het hier in het Venice of the North toch wel heel leuk. En dat vindt de rest van de wereld ook. Welke drie steden had jij uitgekozen?

Fotobron: IAmsterdam 
Comments:Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo komt naar Amsterdam

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Volg ons op Facebook!