Bacchus Wijnfestival viert lustrum met twee festivalweekends

Bacchus Wijnfestival viert lustrum met twee festivalweekends

uncategorized | door Darnell Vitalis

 

Bacchus Wijnfestival tovert het Amsterdamse Bos om tot het ultieme zomerfeest met wijn, eten en uiteraard muziek. Dit jaar wordt het lustrum gevierd tijdens twee bruisende weekends. Op 8, 9 en 10 juni en 15, 16 en 17 juni vindt de vijfde editie van het evenement plaats. Genieten blijft het credo, bezoekers krijgen bij de entree direct een wijnglas en kunnen zich een hele dag lang laven aan fantastische wijnen, fijne muziek en overheerlijke spijzen.

Wijnen

De kracht van Bacchus Wijnfestival zit in de samenwerking met een groot aantal Amsterdamse wijnwinkels. Zij presenteren hier hun mooiste en meest opvallende wijnen en serveren deze per glas of per fles. Geen wijnkennis? Bacchus Wijnfestival is bij uitstek de plek om laagdrempelig veel te leren over wijnen. Ga proeven bij de speciale proeftafels en in de tenten en laat de sommeliers je meenemen in hun verhalen. Een perfect glas wijn is al vanaf €3,- verkrijgbaar. De meer gevorderde wijnliefhebbers zullen verheugd zijn over de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn en kunnen hun wijnkennis testen bij de blindproeverij van Paul Mas en oude jaargangen drinken bij Bar Wijnig van Steven de Peven.

Schermafbeelding 2018-05-23 om 20.03.39

Spijzen

Wijn en voedsel gaan onlosmakelijk samen en daarom serveren al sinds de eerste editie van Bacchus Wijnfestival vele kleurrijke mobiele keukens de perfecte wijn-spijs combinaties. Ook hier opent zich op laagdrempelige wijze een hele wereld. Afgelopen editie bracht MUNCHIES een culinair gekkenhuis, waar Japans en Chinees werden gecombineerd met wijn en wijnblad werd verwerkt in gerechten waar stierenballen of haantjes bij werd geserveerd. Dit jaar koken Restaurant Entrepot, Kaagman & Kortekaas, Gebr. Hartering, Taka, Bar Alt en Arles onder de vlag MUNCHIES op Bacchus Wijnfestival de sterren van de hemel. Wil je ‘gewoon’ een frietje, oesters of een borrelplankje? Geen probleem! Die zijn letterlijk slechts enkele stappen verwijderd van de sterrenchefs.

Muziek

Muzikaal sluit Bacchus Wijnfestival perfect aan op de enorme diversiteit aan wijnen en spijzen. Het gaat dus alle kanten op, van ontspannen house en hip hop tot hits uit vervlogen tijden. Op dit moment zijn Mr Wix, Vic Crezée, Rob Black, Sunny Jansen, Willy Party, Alamaison, Sunny en Dick On Jazz bevestigd. Samen met veel gezellige dj’s maken zij van Bacchus Wijnfestival een feest, terwijl hosts Horace Cohen en Pim Veth traditiegetrouw door alles en iedereen heen kletsen.

Kaarten à €15,- zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Ook zijn er diverse arrangementen verkrijgbaar. Een ‘Dik Voor Mekaar’ kaart geeft voor €50,- één dag entree, bij binnenkomst een glas gevuld met Crémant de Limoux en 10 munten voor eten en drinken. ‘Vier Dikke Vrienden’-kaarten geven voor €200,- vier personen entree, 40 munten en een fles Domaine Paul Pas Crémant de Limoux. Alle prijzen zijn exclusief servicekosten.

Meer informatie is te vinden op:

Bacchuswijnfestival.nl | Facebook | Twitter | Instagram 
Comments:Darnell Vitalis

I created The-Urbanites.nl for new local brands, labels and faces..


The Ark Cruise: muzikaal & culinair genot

The Ark Cruise: muzikaal & culinair genot

De line up voor de achtste editie van Amsterdam Open Air

De line up voor de achtste editie van Amsterdam Open Air

Volg ons op Facebook!