Bali trip 2016

Bali trip 2016

TRAVEL | door Lars Tibben

Als je de kans krijgt om naar Hong Kong te gaan, dan moet je die 100% grijpen. Hong Kong staat op ons top 10 lijstje van mooiste steden van de wereld. Als je een ticket boekt via Cathay Pacific, dan heb je sowieso een overstap in deze grote moderne stad.

Na drie dagen Hong Kong pakten wij onze koffers weer in en vertrokken naar het vliegveld. Het vliegveld van Hong Kong is geweldig. Veel eettentjes, mooie winkels en voor de kids een grote Disney Store. Mijn dochter Phyllis liep meteen haar favoriete winkel binnen. Na 1,5 uur shoppen, eten en chillen gingen wij richting de gate. De stewardessen van vliegmaatschappij Cathay Pacific houden van aanpakken. In de rij bij de gate werden alle gegevens van alle passagiers al gecheckt, zodat iedereen snel het vliegtuig in kon.

Mercure Hotel Sanur
Na 4,5 uur vliegen kwamen wij aan in Denpasar. Op vliegveld stond de chauffeur van het Mercure Hotel Sanur al klaar om ons op te halen. De eerste paar dagen hadden wij even nodig om te wennen aan het tijdsverschil. Bij aankomst in het hotel werden wij vriendelijk ontvangen door het personeel. Na het welkomstdrankje gingen wij richting ons appartement van ruim 90m2. Snel onze badkleding aan en meteen naar het strand. Het resort ligt aan het strand, heeft 2 buitenzwembaden en de accomodaties zijn in Balinese stijl met rieten daken gebouwd. In de avond gingen wij naar de Pasar Malan, een markt waar locals samenkomen om te eten.

Aanrader: op het resort zit een spa, hier moet je echt naar toe.

Enjoying this beautiful resort @mercuresanurbali #sanur #bali #welikebali #lifewelltravelled #cathaypacific #balilife #baligo

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Villa Rosita in Seminyak
Na 3 dagen Sanur gingen wij richting Villa Rosita in Seminyak. In Seminyak zijn er veel hippe cafeetjes en winkels(lees dit artikel: Hotspots in Seminyak). De kids genoten van het zwembad en de ligging van de villa is perfect. Naast de villa ligt Warung Rumpis. Het personeel is super aardig en je kan er lekkere sateetjes bestellen. Voor lunch gingen wij vaak naar ons favoriete eettentje Corner House en na de lunch naar Kudeta om lekker te chillen aan het strand.

Boek Villa Rosita via deze website.

🐢my little ninja turtle. #calebken #lifeinthedreamhouse #seminyak #tibbensontour

Een foto die is geplaatst door Achanty Tibben Vitalis (@crazylovediaries) op

Green Village Bamboo House
In de buurt van Ubud sliepen wij in een Bamboo House, midden in de jungle. Voor de kids was dit best spannend, want na 6 uur werd het al pikkedonker en hoorde wij allemaal dierengeluiden. Dit is voor ons de meest unieke plek waar wij ooit hebben geslapen. Na een onvergetelijke nacht gingen wij naar de lokale markt in Ubud en natuurlijk langs de rijstvelden om foto’s te maken.

Uluwatu Beach
Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van Bali. Het is een bekende plek voor surfers vanwege de prachtige stranden met hoge golven. Wij gingen samen met onze driver naar Uluwatu en hij zette ons af bij Blue Point. Vanaf daar liepen wij langs cafeetjes naar beneden richting één van de mooiste plekken op aarde. De afdeling naar het afgelegen strand is zo bijzonder, hier komen wij graag nog een keer terug.

Jimbaran
Liefhebber van vis? Voor de beste vis moet je in Jimbaran zijn. Langs het strand heb je vele visrestaurants. Voor ons de perfecte locatie om onze reis af te sluiten. Uit een grote bak met levende vissen kozen wij ons avondmaal, die rechtstreeks in de pan belanden. Tijdens het eten met onze voetjes in het zand, kijkend naar de zonsondergang.

Wil jij binnenkort naar Bali? Vlieg dan met Cathay Pacific. Check de website voor meer informatie, www.cathaypacific.nl

Zie hieronder onze video:
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Overnacht in dit Bubbel hotel op Bali

Overnacht in dit Bubbel hotel op Bali

4 x Hip en healthy ontbijten op Bali

4 x Hip en healthy ontbijten op Bali

Volg ons op Facebook!