Boek nu een ticket naar één van de 7 wereldwonderen

Boek nu een ticket naar één van de 7 wereldwonderen

TRAVEL | door Redactie

Turkije is voor ons bij The Urbanites geen vreemde. Wij zijn al enkele keren vooral in Istanbul geweest. De laatste tijd staat het prachtige land vooral negatief waardoor mensen het land mijden en we bijna vergeten hoe mooi het land is. Samen met online reisgigant Corendon bezochten we Turkije zoals we dat nog nooit eerder hebben gedaan.

Schermafbeelding 2017-07-24 om 13.19.11

Eerste stop
De eerste plek die we bezochten wat Cappadocië, een idyllische plek met Lord of the rings-achtige heuvels en torenhoge keienblokken van bijna buitenaardse schoonheid. Dagelijks gaan daar honderden luchtballonnen omhoog om de zonsopgang te zien.

Schermafbeelding 2017-07-24 om 13.19.20

Eenmaal in de lucht zie je kilometers aan ongerepte natuur. Volgens Unesco een van de zeven wereldwonderen. Het lijkt bijna onmogelijk om er te leven, maar toch wonen er nog heel veel mensen in dat gebied. Mocht je hoogtevrees hebben dan is het ook mogelijk om een jeep toer te doen en rij je door alle woestenij om al die luchtballonnen in de heldere hemel te bewonderen. Ze zeggen ook weleens dat, hoe verder je de binnenlanden in gaat dat het eten er lekkerder is dan op de toeristische plekken. Zo ook hier, want in die omgeving heb je genoeg traditionele Turkse eettentjes die de bekende maar ook de onbekende lokale gerechten serveert.

Schermafbeelding 2017-07-24 om 13.19.30

Op het strand
Natuurlijk ga je ook naar Turkije voor wat zon, zee en strand, op nog geen uur vliegen afstand kom je terecht in het bekende Antalya. Laat je niet afschrikken door alle toerisme, want het is een prachtig gebied met hele mooie stranden en daarnaast een hele mooie oude binnenstad.

We verbleven in het Delphin Botanik Exclusive Resort & Hotels. Een parel tussen alle hotels en een echte aanrader. Antalya biedt eigenlijk alles wat je zoekt in een lekker weekje weg, zonder het gevoel te hebben dat je nog in de buurt van Nederland bent – wat wij wel met Spanje en Italië hebben bijvoorbeeld.

Voor meer informatie over reizen naar Turkije check dan Corendon.nl.
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


40% verkiest zonvakantie boven familiediner tijdens feestdagen

40% verkiest zonvakantie boven familiediner tijdens feestdagen

Volg ons op Facebook!