Citytrip New York

Citytrip New York

TRAVEL | door Lars Tibben

New York kan overweldigend zijn. Met deze tips loop je niet verloren, maar beleef je de tijd van je leven in New York! In het vorige artikel kon je lezen over onze stop-over in Reykjavik, na 24 uur Reykjavik gingen wij richting Boston met WOW air. Na een overnachting in Boston vlogen wij vroeg in de ochtend door naar New York. Inmiddels vliegt WOW air wel naar New York met een tussenstop in Reykjavik.

New York CityPASS
Vanaf JFK airport namen wij een taxi naar het kantoor van NYC GO om een New York CityPASS op te halen. De New York CityPASS is echt een must-have als je voor de eerste keer naar New York gaat. Voor € 108 koop je deze pass en krijg je toegang tot zes topattracties en bespaar je tot € 73 op de standaardprijzen. De New York CityPASS is eenvoudig te gebruiken en negen dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik.

f3ce4f0f87f1c8d2fc567d1f0a137131bb4e03f8

931ae1a0d2dd136c20cc92c352a1132a5f94cd1a

CitizenM hotel
Onze laatste nacht in New York kozen wij voor het Citizen M hotel op Times Square. Dit is hypermodern hotel en ligt in het hart van Manhattan, op slechts 1 minuut lopen van Times Square en op 5 minuten lopen van Central Park. Rockefeller Center en het Empire State Building liggen op 15 minuten lopen. Ondanks de vele futuristische elementen is dit hotel als een oase van rust in de New Yorkse hectiek.

De lobby wordt hier dan ook niet ‘lobby’ genoemd, maar ‘living room’. Daarnaast heeft het hotel ook een rooftop bar met city view en open haard en een sky gym inclusief outdoor yoga ruimte. CitizenM heeft ook voor kunst- en fotografie-liefhebbers leuke extra’s te bieden: je vindt er een collectie hedendaagse kunst en fotografie van onder andere Andy Warhol, Daido Moriyama, Florian Süssmayr en David LaChapelle. Daarnaast heeft elke hotelkamer een digital art display waardoor gasten zelf kunnen kiezen uit het werk van hedendaagse kunstenaars zoals Mark Titchner, Erwin Olaf en Tracey Emin.

261cbb991ab26f72d48f89acef9db974b10c1754

Boek een kamer in dit hotel via deze link.

Food
Food trends ontstaan vaak eerst in New York, voordat ze naar Europa komen. In New York is Mexicaans eten mega populair. Bijna op elke hoek van de straat is er een Mexicaans restaurant te vinden. Zie hierboven een aantal restaurants die je echt moet proberen als je in New York bent.

Laborless Labor Day seafood selecciónes con ice cold micheladas 📷: @cainite_

Een bericht gedeeld door Tacombi 🌴🌮🌴 (@tacombi) op

A good day just became a great day.

Een bericht gedeeld door Chipotle (@chipotlemexicangrill) op

Now open until 10pm MON-SAT & 9pm on Sundays #repost thanks for the pic! @Ehgg

Een bericht gedeeld door LOS TACOS No.1 (@lostacos1) op

Weekend starts with tacos. Our seasonal corn taco 👆🏼#ottostacos

Een bericht gedeeld door Otto’s Tacos (@ottostacos) op

Shops
New York is de beste stad ter wereld om te shoppen. Maar New York is groot, dus waar moet je nu precies zijn? De leukste wijk om te winkelen in Manhattan is Soho. In de straten Mercer, Broome, Wooster en Greene zitten vele concept stores van internationale merken. Naast Soho is Meatpacking District een hele fijne buurt om rond te dwalen.

Wil jij binnenkort ook naar New York? Boek dan een vlucht via WOW air.
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


citizenM vestigt zich op Times Square, New York City

citizenM vestigt zich op Times Square, New York City

citizenM geeft 1000 hamburgers weg in Amsterdam | 10 April | #citizenMnyc

citizenM geeft 1000 hamburgers weg in Amsterdam | 10 April | #citizenMnyc

Volg ons op Facebook!