Comfort food op niveau bij Wyers Bar & Restaurant

Comfort food op niveau bij Wyers Bar & Restaurant

HOTSPOTS | door Redactie

De naam Sammy D intrigeert want je vraagt je af: is de man stoer of snoezig? The Urbanites mocht het allemaal ondervinden want op uitnodiging van Executive chef Sam DeMarco a.k.a. Sammy D kwamen we een vorkje prikken bij het nieuwe hotelrestaurant Wyers Bar & Restaurant, dat onderdeel is van het even zo nieuwe boutique hotel Kimpton & De Witt in Amsterdam. Sammy D is voor het opzetten van Wyers Bar & restaurant namelijk speciaal overgevlogen uit de VS naar Amsterdam, en dat maakte ons wel heel nieuwsgierig naar zijn ‘comfort dishes.’

Op de plek waar familiebedrijf J.P. Wyers in de jaren ‘50 de Nederlandse textielindustrie aanvoerde, wil chef Sammy D laten zien dat Amerikaanse gerechten ook verfijnd kunnen zijn en dat je er ook nog een Nederlands tintje aan kan geven. Dat laat hij zien met gerechten als kalfstartaar, lollipop chicken wings, Yorkshire pudding sandwich en Sammy’s trots:de bitterbal. Persoonlijk waren wij enorm van fan de lobster roll en de mosselen in biersaus en saffraanmayonaise: fingerlicking good! Het eten is gewoon goed, zonder poespas. Ook leuk: ze hebben Nederlandse wijn op het menu. Maar je kan ook genieten van speciaalbieren en verfrissende cocktails, want die staan ook op het menu.

Als het oog ook wat wil dan krijgt het dat zeker by Wyers, want ook qua interieur is het aangenaam vertoeven daar. Het interieurontwerp is afkomstig van Studio Modijefsky en is klassiek, rustiek, warm en authentiek met een (Amsterdams) rauw randje. Messing details, verweerde tinten blauw en groen, leer, en marmer maken dat het design zich niet door tijd laat definiëren. Wij brachten er onze vrijdagavond door en dat is absoluut voor herhaling vatbaar!!

The Urbanites had het geluk om Sammy D een korte Q&A te stellen:

Wat is jouw favoriete gerecht op het dinermenu?
Het menu bij Wyers is echt een selectie van mijn persoonlijke favorieten! Om er toch een paar te noemen, ik merk dat de ‘veal tonnato’ en de ‘chicken puttanesca’ heel erg goed in de smaak vallen bij de Amsterdammers. Deze gerechten zijn een combinatie van Amerikaans comfort food en lokale ingrediënten.

Voor welk gerecht mag je ‘s nachts gewekt worden?
’s Nachts word ik liever niet gewekt, maar als ik dan toch wakker ben eet ik graag een ‘Chicken parmesan’. Dit is voor mij echt het ultieme comfort food. Als ik een beetje verdrietig ben maakt dit gerecht mij oprecht gelukkig.

Waar ontbijt je meestal mee?
Dit verschilt, maar altijd met koffie. Verder geniet ik van het heerlijke bruine brood dat jullie hier in Nederland hebben.  Dit combineer ik met wat plakken ham en kaas.

Welk Nederlands gerecht vind je het lekkerst?
Een van de koks uit mijn team komt uit het zuiden van Nederland en bereidde onlangs een gerecht voor me dat hij van huis uit kent: Limburgs zuur. Dit is stoofvlees gemarineerd in azijn. Frieten erbij en ik was meteen fan!

Nieuwendijk 60, Amsterdam
www.restaurantwyers.com

Schermafbeelding 2017-06-30 om 16.20.35

Schermafbeelding 2017-06-30 om 16.19.34
Schermafbeelding 2017-06-30 om 16.19.07
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo komt naar Amsterdam

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Volg ons op Facebook!