Cuffed jeans: 4 manieren om je jeans op te rollen

Cuffed jeans: 4 manieren om je jeans op te rollen

STYLE | door Lars Tibben

Het oprollen van je broekspijpen en mouwen is typerend voor de jaren 80 en 90. Waar eind jaren 70 alleen punkers dit deden, werd de stijl al snel overgenomen door de New Kids On The Block. Binnen de kortste keren liep iedereen met opgerolde kleding. De cuffed jeans brengt ook in het huidige straatbeeld de nonchalante look terug. Ik laat je vier manieren zien hoe je je jeans kunt “cuffen”.

The Simple Roll

Dit is de meest geziene versie en gaat met vrijwel elk type materiaal. Onder deze versie kun je ook vrijwel alle soorten schoenen dragen. Denk bijvoorbeeld aan de Stan Smith sneakers of mijn nieuwe Timberlands.

How to… Sla ongeveer twee centimeter van je broek naar boven om. Vouw vervolgens de zoom van de broek naar binnen in de vouw die je al gemaakt hebt. Zo krijg je een mooie gladde omslag.

The Pinroll

Deze omslag werkt het beste bij een smalle schoen, omdat je de broek als het ware ook smaller maakt. Vermijd laarzen en sneakers met een dikke zool wanneer je de pinroll doet.

How to… Pak de naad van de binnenkant van je broekspijp vast en sla deze naar voren om. In andere woorden: vouw je broek strak om je enkel heen. Terwijl je de broek zo vasthoudt, sla je de broek van onderen om naar boven. Strijk de vouw mooi glad voordat je de broek een tweede keer naar boven omslaat. Mocht dit te moeilijk lijken, bekijk dan even deze tutorial.

The Skinny Roll

Zoals de naam al zegt, werkt de skinny roll het beste bij een strakkere broek. Deze omslag werkt niet goed bij dikker materiaal, omdat dit minder strak opgevouwen kan worden. Vermijd net als bij de pinroll laarzen en sneakers met een dikke zool.

How to… Creëer een dunne omslag door alleen de zoom van je broekspijp om te slaan. Sla deze nog een keer om, om de omslag te verstevigen. Je kunt dit net zo vaak herhalen totdat je de gewenste lengte hebt bereikt.

The Iron Worker

De iron worker is de perfecte omslag in combinatie met een paar laarzen. Deze omslag werkt het best met een grovere spijkerbroek of andere broek van zwaarder materiaal. Maak de outfit af met een houthakkers-shirt en laat je baard staan.

How to… Sla je broek ongeveer 5 centimeter om, et voilà! Je kunt hem eventueel nog een keer omslaan, maar zorg er in ieder geval voor dat je broek niet veel hoger dan je enkel komt.

In het onderstaande filmpje vind je meer tips en tricks voor de cuffed jeans.

Vind je dit allemaal te veel gedoe? Niet mis mee, ook de ontwerper van de NOAH Cuffed Jeans werd het zat om telkens zijn broekspijpen om te moeten slaan. Hij ontwierp daarom een jeans met elastische onderkant. Lees hier meer over deze bijzondere jeans.Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben

Volg ons op Facebook!