Tried & tested: dagelijkse peeling van Kiehls

Tried & tested: dagelijkse peeling van Kiehls

BEAUTY | door Redactie

Als je ouder wordt, en officieel gebeurt dat al vanaf je 27e, begint de huidcelvernieuwing te vertragen waardoor je huid een beetje van slag raakt. Of beter gezegd: verstoord. Ook neemt de hydratatie van de huid af waardoor je huid minder gelijkmatig het licht reflecteert, zowel op als onder het huidoppervlak. Het resultaat: een doffe huid, meer zichtbare fijne lijntjes, een ongelijkmatige teint en een grovere huidstructuur.

Om dit proces tegen te gaan bestaan er meerdere opties, maar de populairste -lees: meest effectieve binnen kort tijdsbestek- is een chemische peeling. Er zijn verschillende soorten peelings, maar in principe haalt een peeling talg weg en activeert de cellen waardoor er nieuwe celdeling ontstaat. En dit heeft weer z’n uitwerking op je opperste huidlaag. Hoe dieper de peeling, hoe intenser het effect. Maar ook: hoe heftiger de bijwerkingen. Want ja, een peeling heeft helaas ook nadelen. Zo veroorzaakt het niet zelden een gevoelige huid met roodheid, irritatie en littekens als gevolg. Ook de hoge kosten van een peelingbehandeling zijn zeker niet als voordelig te bestempelen: een enkele chemische peeling behandeling kost al snel  € 500,- a € 800,- .

Kielh’s Nightly Refining Micro-Peel Concentrate
Gelukkig bedachten wetenschappers van Kiehl’s een milde, betaalbare en at-home variant voor de chemische peelings: de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate. Deze Kiehl’s formule heeft een basis van quinoa schil extract met fruitzuren, cactusextract en fytinezuur. Deze peelingformule is geschikt voor dagelijks gebruik en voor elk huidtype. Wat ze beloven binnen 28 dagen:

1. Een zeer effectieve anti-aging nachtbehandeling voor thuisgebruik.
2. Verbeterde resultaten, verbeterde tolerantie met betrekking tot een gevoelige huid, en sneller herstel in combinatie met professionele peelings.

Tried & tested
Zoals Kiehl’s aanbeveelt breng ik elke avond braaf 2 a 3 druppels aan op een schone huid voordat ik een serum en/of nachtcrème aanbreng. Het smeert makkelijk uit, tintelt niet als ik het aanbreng en het ruikt prettig. Na de eerste drie dagen zie ik nog niet heel veel resultaat, maar ik merk wel dat mijn huid zachter aanvoelt. Ook trekt mijn huid een heel klein beetje in de ochtend, waarop ik besluit naast een serum nog een nachtcrème te gebruiken. Na 16 dagen merk ik dat kleine littekens veel sneller wegtrekken dan voorheen en dat de structuur van mijn huid veel mooier is, veel gladder. Na 28 dagen ben ik blij, want mijn huid ziet er echt veel mooier uit. Veel egaler, veel zachter.Wel veel handelingen voor het slapen gaan, maar het is het me zeker waard.

Verwachtingen: een egaler huidoppervlak, de huid die ik had toen ik 20 was.
Opmerkingen: je merkt wel dat de peel echt iets doet met je huid. Extra verzorging is, zoals een goed verzorgende nachtcreme, wel geboden. Een ander puntje: spf bescherming overdag is ook echt een must in combinatie met de peel om je huid te beschermen tegen de zon.
Eindcijfer: 8,5
Prijs: €53,- voor 30 ml
Aanrader: Zeker! Sterker nog, ik heb het nu uitgeleend aan een vriendin.

De Nightly Refining Micro-Peel Concentrate is verkrijgbaar bij 4 Kiehl’s filialen:

Kiehl’s Shops Amsterdam : Kalverstraat 94  en Heiligeweg 53
Amsterdam Kiehl’s stand de Bijenkorf Amsterdam : Dam 1
Kiehl’s stand de Bijenkorf Den Haag : Wagenstraat 32
Kiehl’s stand de Bijenkorf Eindhoven : Piazza 1

KIEHLS 1086145-129

 

 

 
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Nieuw parfum concept: Otentic Perfumes

Nieuw parfum concept: Otentic Perfumes

Victoria Beckham X Estée Lauder

Victoria Beckham X Estée Lauder

Volg ons op Facebook!