De Volkswagen Beetle Denim

De Volkswagen Beetle Denim

STYLE | door Lars Tibben

Volkswagen laat de harten van veel denim-liefhebbers dit jaar een stukje sneller slaan. Je zult het bijna niet geloven, maar de autodealer heeft het mogelijk gemaakt om je Beetle helemaal te stylen in spijkerstof/-kleur. Volkswagen heeft namelijk een nieuwe editie van de Beetle bedacht; de Denim. Naar eigen zeggen is de nieuwe editie ontworpen met een knipoog naar de jaren 70 waarin Volkswagen de Jeans Beetle op de markt bracht. Destijds was de jeans pas net sociaal geaccepteerd en kreeg het een cool imago nadat James Dean een LEE jeans droeg in “Rebel Without a Cause”.

Een kruistocht in spijkerbroek

Waar in 1974 alleen de binnenkant bekleed was met spijkerstof, is nu ook de buitenkant gebaseerd op de populaire stof. De exclusieve uitvoering van de Beetle verschijnt namelijk in de speciale carrosseriekleur ‘Stonewashed Blue’ metallic en heeft een softtop in jeans-tint als je voor de Cabriolet kiest. Door dit te combineren met 17-inch ‘circle’-velgen in de kleur ‘Dark Graphite’ met een chromen afdekking, komt de carrosseriekleur helemaal tot zijn recht. Met de ‘Denim’-opschriften op de flanken ziet iedereen dat je in dé Beetle Denim rijdt.

Op het moment dat je de auto instapt, kom je er pas echt achter waarom deze editie de Beetle Denim heet. De sportstoelen zijn uitgerust met een blauwe spijkerstof, afgewerkt met rode accenten. Ook de opbergruimten zijn uitgevoerd in de jeans-stijl, en hebben zelfs een typisch spijkerbroeklabel met daarop het Beetle-embleem. Daarnaast is de rest van het interieur voorzien van unieke blauwe details. Zo is het dashpad in de kleur ‘Blue Brushed’, zijn de middenarmsteun en deurpanelen voorzien van een ‘Deep Blue’ lederlook, en komt de middenconsole in een ‘Platinum Grau’ lak.

“One expensive pair of jeans”

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, is de Beetle Denim geen koopje. De editie wordt geleverd in de vorm van een pakket, geschikt voor de Beetle Exclusive Series. Dit houdt in dat als je de Beetle in jeans-stijl wilt hebben, je bovenop de prijs voor het voertuig ook nog eens 3.150 euro voor het pakket moet betalen. Je moet er wat voor over hebben!

Tip van de redactie: Mocht je nu zwemmen in het geld, dan hebben we nog een leuke aanvulling voor je gevonden. Om helemaal in denim-stijl te reizen, is het mogelijk om naast de auto voor een denim-fiets te gaan! Je hoeft slecht een trekhaak bij Rameder te bestellen om een fietsendrager achter de auto te kunnen hangen, en het touren kan beginnen. Zo reis je niet alleen in de stad, maar ook overal daarbuiten geheel in denim-stijl.

De Volkswagen Beetle Denim is in 2017 verkrijgbaar.
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Nieuwe denim store in Amsterdam

Nieuwe denim store in Amsterdam

Denim uit Europa

Denim uit Europa

Volg ons op Facebook!