De zelfrijdende auto van Peugeot

De zelfrijdende auto van Peugeot

LIFESTYLE | door Lars Tibben

Voor mij is het allemaal nog onwerkelijk, maar de toekomst van zelfrijdende auto’s is nabij. Verschillende automerken zijn bezig met het ontwikkelen van een techniek om auto’s zelfrijdend te krijgen, ook wel autonoom rijden genoemd. De ontwikkeling richting volledig autonoom rijdende auto’s gaat stapsgewijs. Het begon allemaal met de functie cruise control en daarna adaptieve cruise control. Inmiddels zijn er al veel stappen gemaakt, auto’s kunnen zelf inparkeren, zelf de snelheid aanpassen, in de file afremmen en optrekken. De volgende stap is dat de auto alles zelf kan. Deze stap komt erg dichtbij. Peugeot presenteerde op de Autosalon van Parijs 2018 de Peugeot e-LEGEND CONCEPT. Dit model laat zien hoe rijplezier in de toekomst vorm krijgt. Met de Peugeot e-LEGEND CONCEPT wil het merk het concept van 100% autonoom, elektrisch en connected versterken en verfijnen.

Het design van deze auto is geïnspireerd op de 504 coupe (zie foto hieronder) en heeft een systeemvermogen van 463 pk. De e-LEGEND doet er dan ook minder dan vier seconden over van 0-100 met een snelheid van 220 km/u. Met een volle accu kan de auto 600 km rijden. Het meest interessante is de binnenkant. In de extra comfort stand verdwijnt het stuur in het dashboard, zodat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te reizen van a naar b. De stoelen gaan in relax mode, je kan films kijken op een 50 inch scherm, emails checken, je agenda bijwerken en nog veel meer.

Processed with VSCO with av4 preset

Om nog een beter beeld te krijgen van de Peugeot e-LEGEND bekijk de video:

 

 
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Home Zweet Home met Decathlon

Home Zweet Home met Decathlon

Fit het weekend in met Fittest Friday by David Lloyd Amsterdam

Fit het weekend in met Fittest Friday by David Lloyd Amsterdam

Volg ons op Facebook!