Dit gebeurt er als je een maand niet drinkt

Dit gebeurt er als je een maand niet drinkt

LIFESTYLE | door Redactie

Met de feestdagen en het nieuwjaar achter de rug, is het weer tijd voor een gezondere levensstijl. Daarbij hoort ook stoppen of in ieder geval minderen met alcohol. Health.com heeft de effecten van een maand stoppen met drinken onderzocht. Voor drinkers die een maand stoppen zijn er een hoop voordelen. Dit gebeurt er met je lichaam als je een maand lang een anti-alcohol detox houdt. We zetten een rijtje met bewezen resultaten onder elkaar.

Verbeterde nachtrust
Door alcohol val je zeker sneller in slaap. Maar het heeft wel degelijk invloed op de kwaliteiten van je nachtrust. De studie uit 2013 Alcoholism: Clinical and Experimental Research zocht het uit en de resultaten zijn onverbeterlijk. Door alcohol verstoor je bepaalde fases in je slaap die belangrijk zijn voor je rust.

Gewichtsverlies
Een belangrijk punt voor veel mensen en waardoor velen ook minderen met drinken. Bier, zit vol met calorieën en zorgt voor een hongerig gevoel. Hetzelfde geld natuurlijk voor wijn met behoorlijk veel calorieën. Zelfs als je maar één keer per maand alcohol drinkt kun je na vijf jaar last krijgen van overgewicht. Goed voor je dieet om te minderen!

Betere weerstand
Na een maand geen alcohol gebruiken word je minder snel ziek, dit komt door versterking van het immuunsysteem. Volgens het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism zorgt één nacht doordrinken al voor een negatief effect op je immuunsysteem.

Mooiere huid
Alcohol zorgt voor vochtverlies in je lichaam. Het vochtverlies zorgt weer voor beschadiging en uitdroging van de huid. Natuurlijk helpt gezond eten en genoeg water drinken ook voor een mooie huid. Daarnaast krijg je door alcohol sneller trek in een vette hap. Gezondere voeding en minder alcohol zal je huidje wonderen doen.
Comments:Probeer nu marshmallows mét alcohol

Probeer nu marshmallows mét alcohol

Uit onderzoek blijkt: Alcohol maakt je creatiever!

Uit onderzoek blijkt: Alcohol maakt je creatiever!

Volg ons op Facebook!