Do’s and Don’ts voor studeren in het buitenland!

Do’s and Don’ts voor studeren in het buitenland!

TRAVEL | door Redactie

Ben je nog student maar verlang je naar een nieuwe omgeving? Ga studeren in het buitenland! Steeds meer studenten spenderen een periode van hun studie in het buitenland. Of je nu gaat voor een minor, stage of op uitwisseling, een paar maanden in het buitenland is de perfecte kans om een hele boel nieuwe ervaringen op te doen!

Of je nu naar België, Spanje of Japan gaat, de afstand maakt niet uit. Studeren in het buitenland is zo’n toffe ervaring. Je leert allerlei nieuwe mensen kennen, je hebt een compleet vreemde stad als nieuwe thuis en het staat heel indrukwekkend op je CV! Hieronder hebben we een aantal Do’s and Don’ts samengesteld om het iets makkelijker voor je te maken.

Do

  • Sta open voor iedereen. Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar probeer mensen niet op de eerste indruk meteen af te schrijven. Je zal met veel internationale studenten kennis maken en niet iedereen voelt zich even snel op ze gemak.
  • Doe een taalcursus! Natuurlijk wel van de taal die de locals daar spreken. Ga je naar Engeland of Australië en is je Engels al op behoorlijk niveau? Werk dan aan je accent! Zo ben je binnen no time een local.
  • Leer het land kennen waar je bent door uitstapjes te plannen in het weekend! Maak met je nieuwe vrienden plannen om de highlights van het land te bezoeken. In de meeste landen kun je voor een aardig prijsje een auto huren. Roadtrip!
  • Maak vrienden met locals. Vooral als je nog maar net gesettled bent is dit heel handig. Met wat locals als vrienden leer je snel je nieuwe stad kennen én die weten vast ook wel de leukste clubs en restaurants te vinden.

 

Don’t

  • Neem niet te veel kleding mee. New city, new you! Experimenteer met nieuwe kleding en doe wat streetstyle inspiratie op en koop daar wat nieuwe items.
  • Spendeer geen hele avonden op Skype of Whatsapp. Natuurlijk wil je het thuisfront op de hoogte houden van je avonturen, maar probeer jezelf hierin te limiteren. Zo krijg je alleen maar sneller heimwee!
  • Ga tussendoor niet naar huis. Tenzij je natuurlijk door overmacht een bezoekje aan huis moet brengen, probeer dan toch zo kort mogelijk te blijven. Het duurt even om te wennen aan je nieuwe omgeving en met een bezoekje aan huis maak je het wennen alleen maar moeilijker.

Maar vooral, doe wat je leuk vindt en heb veel plezier!

Don’t be an average, be awesome. #awesome #studyinaustralia #overseasstudentsau #itsmonday #studyabroad #internationalstudents #discovertasmania

Een bericht gedeeld door 🇦🇺OVERSEAS STUDENTS AUSTRALIA📓 (@overseasstudentsaustralia) op
Comments:Redheads opgelet! De ginger emoji komt nu eindelijk echt!

Redheads opgelet! De ginger emoji komt nu eindelijk echt!

Volg ons op Facebook!