Durf jij het aan? Shark cage diven in Zuid-Afrika!

Durf jij het aan? Shark cage diven in Zuid-Afrika!

TRAVEL | door Redactie

Ga je op reis naar Zuid-Afrika? Dan mag je deze ervaring zeker niet missen! Want waar beter oog in oog te komen staan met een witte haai, dan in de hoofdstad der witte haaien?

Gansbaai, dé haaienstad van de wereld, ligt zo’n 2 uurtjes rijden van Kaapstad vandaan. Dit lijkt misschien op een rustig dorpje, maar als je eenmaal de boulevard oprijdt kom je in de wondere wereld van Shark cage diving terecht. Op iedere hoek van de straat zit wel een bedrijf die je met alle liefde mee het water opneemt.

Bij ieder bedrijf gaat het ongeveer hetzelfde. Je begint ’s morgens vroeg met een ontbijtje en reispilletje. De zee kan behoorlijk ruig en misselijk makend zijn, dus better safe than sorry right? Na het ontbijt wordt je gebrieft door de kapitein en zijn crew. Zij vertellen je alles wat je moet weten over wat de dag je zal brengen. Dan ga je aanboord de boot en is het tijd om je wetsuit aan te trekken. Ondertussen vaart de boot van de kust vandaan. Na ongeveer een halfuurtje varen wordt de kooi in het water gelaten, het aas in het water gegooid en is het tijd voor de haaien!

Met ± vijf personen ga je de kooi in en dan kan het grote avontuur kan beginnen. De instructies zijn simpel: houd je handen en voeten binnen de kooi, op de reling en steek niet je vingers door de gaten van de kooi (als je ze wilt houden tenminste).

Dan is het moment daar. Onderwater met niks anders dan een kooi die je beschermt, komt de grote witte haai recht op je af zwemmen. Ieder detail van het prachtige beest kun je nu met je eigen ogen zien. Zijn scherpe tanden, kieuwen en bek zó groot dat je er met gemak in past.

Na ongeveer 3 uurtjes vaar je weer terug naar de kust met een heleboel nieuwe herinneringen! Met een beetje geluk spot je meerdere haaien. Is dit helaas niet het geval, dan krijg je vaak een voucher om op een andere dag nog een keer mee te gaan. Dit verschilt wel per bedrijf! Shark cage diven kost gemiddeld 1500 Zuid Afrikaanse Rand, dat is omgerekend ongeveer €100 per persoon.

Let op: de beste tijd om haaien te spotten is van mei tot en met september.

Durf jij het aan?
Comments:Reis van Seattle naar LA met panoramisch uitzicht in deze trein!

Reis van Seattle naar LA met panoramisch uitzicht in deze trein!

Ga Mario Kart nu in real life spelen!

Ga Mario Kart nu in real life spelen!

Volg ons op Facebook!