Dutch betaalbaar design: Fest Amsterdam

Dutch betaalbaar design: Fest Amsterdam

DESIGN | door Redactie

FEST Amsterdam staat voor betaalbaar Dutch design. Het label produceert  banken, kussens, vazen, vloerkleden en verlichting. De ontwerpen kenmerken zich door een tijdloze uitstraling. Fest ontwerpt de items zelf  in afwisselende samenwerking met  jonge én gevestigde namen. Voor de nieuwste serie banken sloeg het interieurlabel de handen ineen met gerenommeerd ontwerper Gijs Papavoine, die een serie van 3 banken  ontwierp, die voortkomen uit een krachtige basisvorm en zich kenmerken door eenvoud.

Femke Furnée, oprichtster van FEST, had al voor langere tijd de wens om zoveel mogelijk te werken met lokale, ambachtelijke producenten. Onlangs heeft zij die wens werkelijkheid kunnen maken: de nieuwe lijn van FEST-banken zijn  in Nederland geproduceerd en de nieuwe lijn kussens zijn gemaakt door het Naaiatelier in Breda, dat banen creëert voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Nederland heeft de naam een duur productieland te zijn maar door het aangaan van de juiste verbintenissen bewijst het interieur label het tegendeel. “Een droom komt uit door steeds meer producten op een betaalbare en hoog kwalitatieve manier in Nederland te produceren, zeker als wij hiermee ook werkgelegenheid bieden aan mensen die hiernaar op zoek zijn.” – aldus Femke.

FEST Amsterdam is verkrijgbaar op de Van Woustraat 111 in Amsterdam, in de Bijenkorf in Amsterdam en via www.festamsterdam.nl

Schermafbeelding 2016-08-02 om 22.02.40

Schermafbeelding 2016-08-02 om 21.46.40
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Klassiek en iconisch: De Won Hundred Dots denim kruk

Klassiek en iconisch: De Won Hundred Dots denim kruk

KOMONO brengt nieuwe Metropolis collectie uit

KOMONO brengt nieuwe Metropolis collectie uit

Volg ons op Facebook!