Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen

Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen

GADGETS | door Redactie

Met de nieuwe Windrugzak van Eneco ben je sneller op je bestemming door slim gebruik te maken van de wind. Nederlanders fietsen gemiddeld maar liefst 1.000 kilometer door weer en wind. Deze nieuwe uitvinding geeft de fietsende Nederlander een extra steuntje in de rug. Je hoeft nu minder te trappen en je bent sneller op de plaats van bestemming, ideaal! Doormiddel van de Windrugzak laat Eneco zien dat duurzame energie het dagelijks leven leuker en makkelijker kan maken.

Door een uitklapbaar wind-zeiltje op de rugzak ben je sneller dan ooit op de fiets. De Windrugzak wordt gemaakt met een 3D-printer en kan gebruikt worden vanaf matige wind (windkracht 4 tot 5).

Schermafbeelding 2018-01-08 om 11.37.13

De rugzak werd door Eneco bedacht in co-creatie met twee jonge Amsterdamse ontwerpers Hans-Erik Wagenaar en Gidon Krot. Beide ontwerpers hebben een achtergrond in de mode-industrie. Wagenaar ontwerpt modeaccessoires en Krot werkt onder andere voor Nike, G-Star en SCOTCH & SODA.

Schermafbeelding 2018-01-08 om 11.37.03

Links Hans-Erik Wagenaar, rechts Gidon Krot

Jolanda Ravenek, manager marketingcommunicatie bij Eneco: ‘Onder de noemer “Laat energie voor je werken” willen we vaker samenwerken om slimme, duurzame en vooral leuke ideeën zoals de Windrugzak uit te voeren. Ze zegt dat Eneco hoopt mensen ‘op een positieve manier te inspireren om na te denken over duurzame energie.’

Van het eerste prototype worden drie nieuwe prototype Eneco Windrugzakken met de hand geproduceerd. Bij voldoende animo gaat Eneco op zoek naar een partner die de rugzak in productie wil nemen. De eerste drie prototype rugzakken geeft Eneco gratis weg, zie voor meer informatie: www.eneco.nl/windrugzak.
Comments:Gelimiteerde collectie speakers van Bang & Olufsen en David Lynch

Gelimiteerde collectie speakers van Bang & Olufsen en David Lynch

Nieuwe Adidas sneakers met ingebouwde OV-chipkaart

Nieuwe Adidas sneakers met ingebouwde OV-chipkaart

Volg ons op Facebook!