Foodie hotspot: Gin Neo Amsterdam

Foodie hotspot: Gin Neo Amsterdam

HOTSPOTS | door Redactie

Uit eten doe je vrijwel altijd bij een restaurant waarvan je weet dat het goed is. Maar het maakt je avond extra leuk als je verwachtingen worden overtroffen. In a good way uiteraard. En dat werden we bij Gin Neo, een bistronomie zoals ze het zelf noemen. De echte foodie denkt misschien: hé, is dat niet dat kleine leuke tentje op de Westerstraat? Ja en nee, nog steeds een fijne tent, maar inmiddels zijn ze verhuisd naar de Noorderstraat in het centrum van Amsterdam.

De Arnhemse Jin- Hu is de chef en eigenaar bij Gin Neo. En ja, Jin klinkt als Gin. Vandaar de naam. En oké, zijn voorliefde voor gin tonics heeft er misschien ook iets mee te maken. Jin kookt Frans – Nederlands – Aziatisch. Op het bord uit zich dat met het gebruik van Nederlandse producten (ze hebben een eigen moestuin om de hoek!) verwerkt in Franse gerechten met een Aziatische schwung. En dat alles met een persoonlijke touch van Jin. En dat persoonlijke komt bij Gin Neo overal terug: je proeft de emotie van Jin terug in de gerechten, je leest het in de naam en je ziet het in het interieur. Dat laatste is trouwens niets Frans, Nederlands of Aziatisch, maar sfeervol en rauw Berlijns. Een kunstenaar die bij Jin in de keuken heeft gewerkt is daar verantwoordelijk voor. Daardoor is de sfeer creatief en laid back, maar door het hoge niveau van het eten en het witte linnen op tafel heeft het ook wat chics.

Maar terug naar de gerechten, Gin Neo volgt de seizoenen en biedt haar gasten elke maand een nieuw menu. Zo is de kans klein dat jij de bao pao met komkommer, wortel en sriracha mayo voorgeschoteld krijgt die wij hebben gegeten. Of de bizar lekkere wilde heilbot met as van prei en bloemkool die twee weken in bruine boter heeft mogen zwemmen. Maar geen zorgen, wij zijn ervan overtuigd dat al jouw gerechten ook niet minder dan heerlijk zullen zijn. Trust us on this one. Een driegangenmenu kost €34,50, een vijfgangenmenu kost € 45, en een zes gangen € 50, een bijpassend wijnarrangement kost € 7, per glas. Het zijn behapbare prijzen, omdat Jin wil laten zien dat goed, spannend en vernieuwend eten niet altijd heel fancy, gelikt en duur hoeft te zijn. Amen Jin.

Dus, ga er heen! Met je vrienden, je liefde of je collega’s. Maar vertel het ook niet aan te veel mensen door, want dan is het niet meer onze geheime parel.

Noorderstraat 19-23
1017 TR Amsterdam
ginamsterdam.com

Schermafbeelding 2017-07-11 om 12.03.01

Schermafbeelding 2017-07-07 om 16.44.35
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo komt naar Amsterdam

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Volg ons op Facebook!