Ga eten bij het no-table restaurant in Amsterdam

Ga eten bij het no-table restaurant in Amsterdam

HOTSPOTS | door Redactie

Michelinsterren-chef Richard van Oostenbrugge heeft zeven jaar lang de sterren van de hemel gekookt in de keuken van het restaurant Bord’Eau. Samen met zijn rechterhand en sous-chef Thomas Groot waren ze een culinair succes. En toen werd het tijd voor iets nieuws. Daarom openen de twee chefs het allereerste no-table restaurant in een intiem pand aan de Amstel.

Een no-table restaurant? Waar zit je dan, zal je wel denken. Zoals je al dacht zijn er inderdaad geen tafels waar je aan kunt zitten. De keuken is het epicentrum van het restaurant en de gasten zitten aan het aanrecht om de keuken heen. Zo kom je als gast heel erg dichtbij de chefs en zie je precies hoe zij te werk gaan. Hoe leuk is dat?!

In New York is dit al een bekend concept, terwijl wij in Nederland hier vaak nog nooit van gehoord hebben. En daar willen de twee chefs verandering in brengen. Op deze manier kunnen ze veel meer interactie hebben met de gasten. Iets wat je als chef normaal gesproken helemaal niet hebt. Uiteraard zullen de mannen ook laten zien waarom ze die twee sterren dik verdiend hebben. Allerlei kooktechnieken komen zeker voorbij, maar verder is het gewoon goed koken en lekkere gerechten zonder te veel poespas.

Omdat het restaurant dus geen tafels heeft, kunnen er zo’n 22 á 24 gasten tegelijkertijd aan het aanrecht eten. Een stoeltje reserveren gaat hier dus niet al te makkelijk. Het restaurant opent zijn deuren in begin 2018, maar een plekje reserveren kan al vanaf November. Dan weet je zeker dat je gebakken aan het aanrecht zit.
Comments:Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo komt naar Amsterdam

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Volg ons op Facebook!