Ga naar het grachtenfestival in Amsterdam!

Ga naar het grachtenfestival in Amsterdam!

HOTSPOTS | door Redactie

Fan van klassieke muziek of heb je het altijd al een kans willen geven? Ga dan naar het grachtenfestival in Amsterdam. Op het grachtenfestival komen allerlei jonge musici van over de hele wereld het podium delen. Zij delen hun passie voor klassieke muziek  met de prachtige grachten van Amsterdam als decor. Het festival duurt 10 dagen en is verspreid over heel Amsterdam

Op 11 Augustus is de feestelijke opening van het festival. Deze vindt plaats in het Festivalcentrum Het Compagnietheater (Kloveniersburgwal 50). Tijdens het openingsconcert zal je verschillende muziekstijlen voorbij horen komen, uitgevoerd door jong en oud. Het Compagnietheater wordt voor het concert omgetoverd tot een prachtig openluchttheater. De toegang is gratis, maar wees er wel op tijd bij want vol is vol! Het openingsconcert begint om 21:00 en duurt tot 22:00. Het concert wordt gevolgd door Yam sessies. Dit is een jonge getalenteerde groep mensen die muziekcombinaties maakt die je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt! Zeker een kijkje waard.

Een highlight van het festival is het prinsengracht concert. Hierbij wordt op 19 augustus de Prinsengracht omgetoverd tot de grootste concertzaal ter wereld. In het voorprogramma pianiste Sophiko Simsive met Celliste Ketevan Roinishvili en sopraan Lilian Farahani. Sophiko won in 2016 de Grachtenfestivalprijs. Een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een jonge musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière. Dat beloofd veel goeds! Het prinsengrachtconcert is gratis te bezoeken maar zit naar verwachting wel snel vol. Wees er dus vroeg bij!

Het festival duurt van Vrijdag 11 Augustus tot zondag 20 augustus. De meeste openluchtconcerten kun je vrijblijvend bezoeken en heb je geen kaartje voor nodig. Andere concerten weer wel. Zeker een aanrader om een keer te gaan kijken en luisteren. Klassieke muziek kan een stuk leuker zijn dan je misschien denkt!

Voor de rest van het programma en de prijzen van de concerten kijk je op: https://www.grachtenfestival.nl/agenda.

 

 
Comments:Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo komt naar Amsterdam

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Libertine Petit Café op de Noordermarkt

Volg ons op Facebook!