Het boek van Henk Schiffmacher

Het boek van Henk Schiffmacher

ENTERTAINMENT | door Redactie

Henk Schiffmacher – Photographer is het eerste uitgebreide overzicht van het werk van Schiffmacher als fotograaf en, zoals de titel al doet vermoeden, gaat het over fotografie (en niet over tatoeages)! Met een brede selectie van foto’s genomen tussen 1970 en 1985 in o.a. Las Vegas, Los Angeles, Amsterdam, Tokio, Mumbai, Manilla, San Francisco en Kuala Lumpur brengt het boek een rauwe mix van analoog geschoten fotografie over de samenleving in de jaren 70 en 80 waarin een kleurrijk pallet van figuren zich van hun beste en minder goede kanten laten zien voor Henk’s camera. Het boek biedt een verscheidenheid aan verhalen en mensen zoals alleen Henk deze vast kon leggen met zijn onvergelijkbaar rauwe en nieuwsgierige gevoel voor fotografie.

Beeld na beeld toont het boek een uniek persoonlijk inzicht in de magische wereld van jongeren, bikers, tattoo fetisjisten, legendarische rocksterren, skinheads, Yakuza en heel veel meer. Een wilde mix van culturen, nationaliteiten, gewoontes en excessen tegen een achtergrond van vintage stadsgezichten en tijdloze landschappen zijn vastgelegd in ООn enkele uitgave; terug in de tijd, alsof je er bij was.

Henk Schiffmacher – Photographer is een briljante weergave van Schiffmacher’s unieke kijk op de wereld vier decennia geleden: rauw, puur, direct en ongekend!

Vanaf nu verkrijgbaar in geselecteerde winkels en via schiffmachershoots.com.Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl

Volg ons op Facebook!