Het verhaal achter de tassen van Herschel

Het verhaal achter de tassen van Herschel

STYLE | door Lars Tibben

#WellTraveled; dat is het motto dat de broers Jamie en Lyndon Cormack in hun achterhoofd houden bij het ontwerpen van de tassen van Herschel Supply Co. De tassen zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar ondanks dat je ze zowel in fysieke winkels als bij populaire webshops als Zalando veel ziet, behouden de tassen hun exclusiviteit. Elke Herschel-tas is maar in een beperkte oplage beschikbaar, waardoor de kans dat je onderweg dezelfde tas tegenkomt wel erg klein is.

Herschel, Canada

De naam van het merk is afgeleid van een klein dorpje dat ten Noordwesten van Rosetown in Canada ligt. Het dorpje waar slechts 30 mensen wonen, is de geboorteplaats van de oprichters van Herschel Supply Co. De grootouders van de gebroeders Cormack vestigden zich hier nadat zij begin 1900 hadden besloten om Schotland te verlaten. “We were always excited to visit our grandparents back in Herschel. It had so much adventure around it, although for some people it looks like there is nothing there” aldus Lyndon. En dat is precies waar het merk om draait.

Well Traveled

Met de tassen probeert Herschel Supply Co. mensen te motiveren om naar plekken af te reizen waar ze anders nooit zouden komen. Tijdens hun eigen reizen kwamen Jamie en Lyndon tot de conclusie dat er veel verschillende soorten tassen waren, maar niet het soort tassen dat zij graag wilden zien: nostalgisch, simpel, klassiek en toch modern. Gedreven door dit gebrek, ontwierpen ze de perfecte tas voor de everyday traveler. En drie keer raden waar ze de inspiratie vandaan haalden voor de designs… Juist! De wereld om ons heen.

Herschel Supply Co. Collecties

Naast de tijdloze Herschel Supply Classic Collectie die steeds opnieuw wordt uitgebracht, zijn er meerdere collecties. Zo is er de Studio Collection waarbij de designers van het tassenmerk hun creativiteit de vrije loop laten om zo een unieke, bijna ongebruikelijke collectie te creëren. Bij de Bad Hills Workshop Collectie wordt vooral geëxperimenteerd. De richtlijnen en regels worden losgelaten om vooruitstrevende ideeën tot leven te brengen. En natuurlijk is er aan de jonge reizigers gedacht met de Kids Collection, waarbij de maten verkleind zijn en de designs speelser. Voor ieder dus wat wils!

Vorig jaar werden Jamie en Lyndon gevraagd om hun verhaal te doen in Red Bull’s Common Thread. Bekijk hieronder het resultaat.Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben

Volg ons op Facebook!