Hotspot: Vegabond

Hotspot: Vegabond

HOTSPOTS | door Redactie

Vegabond is een intieme lunchroom/supermarkt in het hartje van Amsterdam. Hun motto? Lekker eten verkopen, wat dan toevallig ook vegan is.

Voor vegans kan het nog best moeilijk zijn om fijne lunchrooms te vinden. Je mag immers geen vlees, vis, zuivel en noem het maar op. Daarom verdiend deze spot het om extra uitgelicht te worden. Bij de vegabond in Amsterdam loop je al te watertanden als je naar binnen loopt. De etagère ligt vol met allerlei heerlijkheden zoals Oreo cupcakes, vegan geglazuurde donuts en een raw carrot cake. En alle ingrediënten zijn plantaardig.

IMG_6172

Bij de Vegabond willen ze je vooral aanmoedigen om af en toe een vegan product te proberen. Zo zie je al heel snel dat vegan eten ook heel lekker is! Je hoeft dan ook zeker geen veganist te zijn om hier een keer naar binnen te lopen!

Vegabond zegt zelf: “Vegabond is all about selling vegan food, but that does not mean it is only for vegans. We have set out to create a cozy space in which everyone can enjoy delicious plant-based food. A place that feels homey, and where a community can grow and develop.

R9B4075

Breng een bezoekje voor ontbijt of lunch en bestel bijvoorbeeld de overnight oats, spelt sandwich of Wrap. Zin in iets minder gezonds? Ga dan voor de Sausage roll (met vleesvervangers), tortilla chips of een van de sweets.

Naast een lunchroom is de Vegabond ook nog een klein supermarktje. Hier kun je allerlei vegan producten krijgen zoals vegan mayonaisse, ei-vervangers en andere vegan goodies. De donuts, cupcakes en taartjes kun je trouwens ook to-go meenemen, voor als je niet zo veel tijd hebt.

De Vegabond
Leliegracht 16, Amsterdam
www.vegabond.nlComments:


Volg ons op Facebook!