Ieder type speler zijn eigen Nike-schoen

Ieder type speler zijn eigen Nike-schoen

LIFE | door Lars Tibben

Iedere voetballer is anders. Iedereen draait anders, rent anders en schiet anders. De één is snel, de ander heeft een fantastische pass in huis en weer een ander een vlammend schot. Bij die verschillende speelstijlen horen verschillende schoenen. Nike biedt een viertal series schoenen, elk geschikt voor een andere speelstijl. Ben jij een razendsnelle vleugelspeler en is Ronaldo jouw voorbeeld? Dan is de Nike Mercurial Superfly ideaal voor jou. En heb jij een kap of sleep in huis, waarmee je iedere tegenstander op het verkeerde been zet om vervolgens verwoestend uit te halen? Dan past de Nike Hypervenom bij jou, zoals ‘ie dat ook bij Neymar doet.

Voor de start van het nieuwe Europese voetbalseizoen zijn de vier series in nieuwe kleuren uitgebracht. De spelers kijken er dan ook naar uit om het veld te betreden met hun nieuwe Nike’s. “Nike streeft er voortdurend naar om de kleuren in een originele en vernieuwende wijze aan te wenden,” aldus Denis Dekovic, Design Director van Nike Football. “Voor onze nieuwe collectie, hebben we gebruik gemaakt van levendige kleuren om een ​​opvallende nieuwe look op het veld te creëren.”

Hypervenom
Spelers zoals Neymar Jr. en Wayne Rooney zullen spelen in een nieuwe gedurfde oranje Hypervenom. Deze schoen past erg goed bij hun spel omdat die ontworpen is voor behendige aanvallers en dat is precies waar deze twee mannen om bekend staan.
 
Magista
Daarentegen zullen Mario Götze en David Luiz gaan spelen op een nieuwe uitvoering van de Magista, in een hyper-turquoise kleur. De Magista is ook de schoen die herdefinieert hoe voetbalschoenen eruit horen te zien en tegelijkertijd laat zien daarmee ook goede prestaties te kunnen leveren. De Magista is uitermate geschikt voor de creatieve spelmakers, gekenmerkt door snelle draaien en splijtende passes.

Mercurial Superfly
Daarnaast zal dit jaar op de velden de Nike Mercurial Superfly te zien zijn. Dit is een schoen waarin je tegelijkertijd snelheid met techniek kan etaleren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat komend jaar Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović en Franck Ribéry op deze schoenen te bewonderen zijn.

Tiempo
Gerard Piqué, Gregory van der Wiel en Sergio Ramos hebben er voor gekozen om hun voetbalkunsten te vertonen op de Nike Tiempo Legend V. De Tiempo V zal dit seizoen ook een opvallende schoen zijn en is van oudsher geschikt voor een beestachtige controle. De schoen is te zien in heldere neo-turquoise en hyper-crimsonachtige kleuren.

“Onze bedoeling was hier om de kleur zo veel mogelijk te versterken,” voegde Dekovic toe. “We wilden de helderste mogelijke kleuren produceren en daarmee nieuwe levendige uitstraling aan de schoenen meegeven.”

De nieuwe schoenen collectie van het seizoen 2014, genaamd ‘Holiday’, is beschikbaar vanaf 16 september. Via de Nike Football app kan je vanaf dat moment exclusieve pre-orders plaatsen. De verkoop gaat vanaf 25 september op www.nike.com van start.
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Meet: Rose Bertam

Meet: Rose Bertam

Demy de Zeeuw opent eigen BALR. pop-up store

Demy de Zeeuw opent eigen BALR. pop-up store

Volg ons op Facebook!