Innovatief en perfect: dit is Lee 101, de hoogwaardige herencollectie.

Innovatief en perfect: dit is Lee 101, de hoogwaardige herencollectie.

STYLE | door Redactie

Twee jaar geleden vierde Lee hun 125 jarige bestaan met een geweldige collectie in samenwerking met Donwan Harrell en Orjan Andersson. Mensen die echter dachten dat Lee na 125 jaar nu onderhand wel klaar was met innoveren, zullen verbaasd opkijken naar de nieuwe LEE 101 collectie. De luxe herencollectie is het antwoord voor mannen die net iets meer willen halen uit hun denim, een oog voor detail hebben en niets minder willen dan het beste van het beste.

Geweldige stoffen, wederom een nieuwe pasvorm en een unieke, verfrissende kijk op het maken van een denimitem. Zo heeft het merk nieuwe ‘oude’ machinerie van over de hele wereld verzameld om deze collectie te kunnen maken. De 16oz Orange Selvage dankt bijvoorbeeld zijn vintage, aged look aan een shuttle loom machine uit 1970. Deze jeans hebben een diepe, rijke indigokleur die wel acht keer gekleurd is, juist zodat het lang zijn kleur behoudt. Daarna is de jeans licht gekreukeld om dat schitterende aged effect te versterken.

Schermafbeelding 2016-04-30 om 10.04.11

Echte fans van Lee weten onderhand ook dat het merk met elke nieuwe stap ook een nieuwe fit introduceert. Daarom is de komst van de Lee 101 collectie ook meteen een introductie van de nieuwe 101 Tapered, een loose tappered fit die past bij de nieuwe moderne man van 2016.

Iets minder nieuw, maar zonder twijfel heel cool en de moeite waard om over na te denken, is de 101 Z Handcrafted. Het is de eerste jeans van Lee die met de hand afgewerkt is, en komt ook nog eens met een rits in plaats van de gewoonlijke mooie knopen van Lee. De echte denimkenners zullen merken dat deze handcrafted spijkerbroek een nieuw niveau van vakmanschap laat zien van het merk.

Schermafbeelding 2016-04-30 om 10.03.22

Deze collectie krijgt een nog authentiekere look door de vakmanschap die komt kijken bij het maken van de stof. Het was voor Lee ongelofelijk belangrijk om te werken met de beste stoffen, gemaakt in Japan door oude rotten die al meer dan 55 jaar hun leven wijden aan het maken van de mooiste denim stoffen.

De Lee 101 collectie is een samenkomst van denim klassiekers in een nieuw jasje. Het merk weet ieder jaar de denimwereld weer te verbazen, en eens in de zoveel tijd zelfs trends te zetten met hun gewaagde, inspirerende collecties. Hopelijk is deze stap naar een luxere premiumcollectie dan ook meer dan een eenmalig experiment en zien we in de toekomst meer van dit soort collecties van Lee komen.

Schermafbeelding 2016-04-30 om 10.04.00
Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


Nieuwe denim store in Amsterdam

Nieuwe denim store in Amsterdam

Denim uit Europa

Denim uit Europa

Volg ons op Facebook!