Interview met chef Jozef Youssef over ultieme smaakbeleving

Interview met chef Jozef Youssef over ultieme smaakbeleving

FOOD & DRINKS | door Redactie

Food, drinks & festval! Sounds like a good combination to me. En dat is alles waar Taste of Amsterdam om draait. Je kunt niet alleen lekker eten en drinken op Taste, maar ook zelf deelnemen aan activiteiten. Zo krijg je de kans om de beste chefs en keukens op één plek te vinden en te proeven. En proeven heb ik zeker gedaan! Want hoe zit dat eigenlijk met smaak? Hoe creëer je nu die ultieme smaakbeleving?

Tijdens Taste of Amsterdam kreeg ik de kans om chef Jozef Youssef, oprichter van de Kitchen Theory, te interviewen. Hij vertelde me alles over kleur, geur, vorm en structuur en hoe deze elementen onze smaak bepalen. Aan de hand van een Hollands gerecht met haring en asperges, deelde Jozef zijn theorie en zijn passie voor smaak met de bezoekers.

Hoe dit precies komt, kun je allemaal terugzien in de AEG documentaire Tasteology. Daar ontdek je in vier stappen hoe kookresultaten worden bereikt die multisensorieel, duurzaam, voedzaam en smaakvol tegelijk zijn. Tasteology zoekt antwoorden vanuit nieuwe invalshoeken op de vraag ‘wat is de ultieme smaakbeleving?’.

Zo vinden we kleuren op een wit bord zoeter dan op een zwart bord en zitten er lijnen in je gerecht? Laat ze naar rechts afbuigen, dat vinden de meeste mensen ‘lekkerder’.

Bekijk hier de hele documentaire! Ik ga ‘m nog eens rustig bekijken. Je krijgt genoeg goede tips om zelf thuis uit te proberen. Let’s take taste further!

Artikel door Lindy Prins


Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl

Volg ons op Facebook!