JORIK lanceert eigen kledinglijn tijdens fashion show

JORIK lanceert eigen kledinglijn tijdens fashion show

STYLE | door Redactie

Eigen pop-up store op 1, 2 en 3 maart in het Art’Otel Amsterdam

Jorik Scholten, ook wel bekend als Lil Kleine, lanceert vanaf 28 februari zijn eigen kledinglijn genaamd JORIK. Een collectie waarin hij zich zowel zelfverzekerd als comfortabel voelt. “Het staat voor mij voor hoe ik me voel, hoe ik leef, waar ik voor sta en wat ik wil uitstralen.” De hele collectie wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens zijn fashion show. Na deze lancering zijn alle items vanaf 1, 2 en 3 maart te koop tijdens de pop-up shop in het Art’Otel tegenover Amsterdam Centraal.

Over het label:
In november 2018 onthulde de Amsterdamse rapper dat hij een kledinglijn start onder zijn eigen voornaam, JORIK. Iets dat al langer op zijn wensenlijstje staat, zo zegt hij. “Mijn persoonlijke interesse heeft altijd al erg bij fashion gelegen. Voor mij is dit een manier van mezelf uiten.” Met deze lijn richt hij zich op de jongvolwassenen doelgroep. De collectie is zo opgebouwd dat er voor zowel jongeren als de volwassen man draagbare items bij zitten.

Net als in zijn hits Verleden Tijd, Drank & Drugs, Krantenwijk en Patsergedrag wil hij open en eerlijk zijn over wie hij is en wat hij doet. “Als ik door mijn garderobe ga, zie ik mooie items, echter ik zou dit graag een persoonlijkere identiteit geven.”

Waar JORIK voor staat:
Jorik heeft een hele duidelijke visie voor zijn kledinglijn. “Met JORIK kan ik mijn persoonlijkheid vertalen in de designs van de items, een totaalcollectie die ik kan dragen op verschillende momenten in het dagelijks leven.” High-end kleding voor elke dag dus, die zijn gedrevenheid en passie tonen, zij het op een speelse manier.

Dit sluit helemaal aan bij de leefstijl van jongvolwassenen en anderen die jong van geest zijn. “Die mindset wil ik overbrengen met JORIK. Een collectie voor iemand die houdt van zowel luxe als dagelijks comfort. Van het vliegtuig tot aan een chique restaurant en in de club tot aan de zondagmiddagbrunch met vrienden en familie.”

Waar de inspiratie voor JORIK vandaan komt:
Waar de songteksten van Lil’ Kleine een weerspiegeling zijn van de man achter de artiest, zo is dat ook het geval bij zijn fashionlabel. De liefde vormt hierin een onwrikbaar ankerpunt. “Jaimie is mijn muse, zij staat centraal in mijn leven en heeft een zeer belangrijke rol met betrekking tot mijn styling.” De twee stappen in mei in het huwelijksbootje en gaan nauw samenwerking aan de collectie.

“Ook kijk ik graag naar bepaalde stijliconen”, zegt de rapper over waar hij zijn inspiratie nog meer vandaan haalt. “Met name de manier waarop zij hun attitude communiceren door middel van hun kleding.”

f2ba7ebc-86f5-4ad9-865c-76baab5dfed2

Look & Feel:
Het spreekt voor zich dat hiphop als een rode lijn door het leven van Jorik gevlochten is en dat is dan ook terug te zien in de JORIK-collectie. Het is stoer en eigentijds, maar tegelijkertijd voelt het luxueus en gesofisticeerd. “Tegenwoordig is de grens tussen streetwear en high-end fashion praktisch vervaagd”, stelt hij.

Hij refereert hierbij aan designer Virgil Abloh van Off White, het meest invloedrijke streetwearlabel op dit moment en tevens artistiek directeur van Louis Vuitton. “Dit zegt alles over het feit dat stijlen met elkaar gemixt kunnen worden. Iets wat je ook in mijn stijl en JORIK terug kan zien. Bijvoorbeeld: een basic wit T-shirt gecombineerd met een smoking pantalon en sneakers.”

optie 2

JORIK pop-up store
1,2,3, maart 2019
Art’Otel
Martelaarsgracht 5
AmsterdamComments:


Volg ons op Facebook!