Leuke plekjes in Den Haag

Leuke plekjes in Den Haag

TRAVEL | door Lars Tibben

Een paar weken geleden vertrok ik samen met collega blogger Susan van Modernehippies.nl richting Den Haag om op zoek te gaan naar unieke en bijzondere plekjes in de stad. Om ervoor te zorgen dat jullie er ook iets aan hebben, ging er gezellig een cameraploeg met ons mee om alles vast te leggen.

Om goed voorbereid aan de trip te beginnen heb ik op www.denhaag.com/nl/insider-tips snel nog even wat onderzoek gedaan naar leuke plekjes. Er is zoveel te bekijken in Den Haag, daarom heb ik voor mijzelf een top 4 gemaakt om te gaan bezoeken.

  1.    Escher in het paleis
  2.    het Zeeheldenkwartier
  3.    Strandtent Indigo
  4.    De Waterkant

Ik begon mijn dag bij Escher in het Paleis. Hier had ik al veel overgelezen, dus was heel benieuwd om zijn werk in werkelijkheid te zien. In het museum tonen zij 150 kunstwerken van Escher. Met als hoogtepunt de 7 meter lange Metamorfose III en in de Kamer van Escher stapten wij in zijn magische wereld. Het perspectief verandert. Een geweldige ervaring om mee te maken.

Mijn volgende stop was het Zeeheldenkwartier. Deze wijk is erg up-coming en je hebt hier allemaal leuke design winkels en gezellige eet/koffietentjes. Daarnaast heb je hier het mooiste pleintje van de stad, het Anna Paulownaplein. De Russische kunstenaar Alexander Taratynov heeft een bronzen beeld van Anna Paulowna gemaakt. Dit beeld is te bewonderen midden op het plein. Omdat er geen openbaar vervoer door de straat rijdt kan je er rustig genieten van een hapje en/of drankje.

Na alle culturele inspiratie werd het tijd om richting het strand te gaan om daar samen met Susan bij strandtent Indigo te chillen. Een plek waar je even ontsnapt aan de buitenwereld. Er hangt daar een goede sfeer en je ziet er veel leuke mensen. Wat deze plek compleet maakt is dat je kan barbecueën op het strand. Dat had ik nog nooit gedaan!

Als afsluiter van de dag gingen wij richting het Westbroekpark. Midden in het park ligt de Waterkant. Hier kan je genieten van een hapje of drankje aan het water of een bootje huren. Susan en ik kozen voor de laatste optie. Nu moest ik mijzelf natuurlijk wel even bewijzen dat ik goed kan roeien. Ging aardig goed toch?

De stad en het strand waren met het openbaar vervoer goed te bereiken. Ideaal voor als je meerdere plekjes wilt ontdekken op één dag. In de ochtend cultuur opsnuiven in de binnenstad en in de middag even lekker naar het strand.

Den Haag bedankt en ik kom snel weer terug om nog meer leuke plekjes te bezoeken. Voor nog meer leuke tips, kijk op www.denhaag.com/nl/insider-tips

Winactie:

Wil jij ook binnenkort een dagje naar Den Haag? Ik mag namelijk 1 x 2 vrijkaarten weggeven voor Escher in het Paleis, het Gemeentemuseum en het This is Summer Festival op zaterdag 18 juli in F.A.S.T.!

Hoe maak je kans?
Het is heel eenvoudig. Stuur een email naar info@onesecplease.com met jouw gegevens. Op maandag 6 juli krijgt de winnaar een email van ons.

 
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Hotel Pistache in Den Haag

Hotel Pistache in Den Haag

Mama Kelly komt naar Amsterdam!

Mama Kelly komt naar Amsterdam!

Volg ons op Facebook!