Matinique Concept Store

Matinique Concept Store

HOTSPOTS | door Lars Tibben

Begin juni opende op de Amsterdamse Utrechtsestraat de eerste Matinique Concept Store in Nederland. Anders dan veel mono-brand stores, biedt de winkel een mooie mix van mode, kunst en design. Zo vind je in de Matinique Concept Store niet alleen het Scandinavische mannenmodemerk Matinique, maar ook accessoires van het Duitse horloge- en zonnebrillenmerk Kapten & Son en het Nederlandse armbandenmerk Pig & Hen, kunst van de Amsterdamse kunstenaar FAKE en vintage design meubels uit Scandinavië.

Het nieuwe Matinique
Mannenmode is de laatste jaren enorm in beweging en in een tijd waarin steeds meer mensen online shoppen, kun je met een winkel alleen nog het verschil maken als je echt een bijzonder concept neerzet. Randy Koetsier, eigenaar van de Matinique Concept Store, wilde al langer een winkel die hij op geheel eigen wijze kon gaan neerzetten.

Het Deense kledingmerk Matinique, dat we al kenden in combinatie met het vrouwenlabel InWear, hoort inmiddels bij een ander moederbedrijf dan voorheen. Daardoor was Matinique een nieuwe weg ingeslagen en had het wel oren naar een nieuw concept om het merk in Nederland weer op de kaart te zetten. Koetsier: “Ik geloof er niet in dat mensen alles van hetzelfde merk kopen en wilde graag een combinatie van merken bieden die elkaar versterken. Daarnaast wilde ik in de winkel een gevoel creëren van thuiskomen en daarom verkopen we ook vintage design meubels en kunst.”

De nieuwe Matinique Concept Store is het perfecte adres geworden voor de man die op zoek is naar een nieuwe outfit, stijlvolle accessoires, kunst of design en ook voor store events zoals een whiskey tasting kun je hier binnenkort terecht.

Matinique Concept Store
Utrechtsestraat 120, Amsterdam
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Nieuw in Amsterdam: Hotel The Craftsmen

Nieuw in Amsterdam: Hotel The Craftsmen

Lil’ Kleine opent pop-up store Jorik in Batavia Stad fashion outlet

Lil’ Kleine opent pop-up store Jorik in Batavia Stad fashion outlet

Volg ons op Facebook!