‘Meet Me At The Peacock After 9’ – Sfeervol loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

‘Meet Me At The Peacock After 9’ – Sfeervol loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

HOTSPOTS | door Redactie

Afgelopen donderdag is de Peacock Alley van Waldorf Astoria Amsterdam ’s avonds na negenen verandert in de After 9 Lounge. Een sfeervolle plek om later op de avond af te spreken voor een hapje, glaasje bubbels, digestief of ander gewenst drankje. In de comfortabele Peacock Alley, met het opvallende armillarium als middelpunt, kun je gezellig natafelen en napraten over de film of voorstelling die je net hebt gezien. En je kunt er heerlijk rustig met je gezelschap converseren. ‘Meet Me At The Peacock After 9’ staat symbool voor de belofte van een magische avond op een karakteristieke locatie.

Iconische ontmoetingsplek
‘Meet Me at the Peacock After 9’ past in een bijzondere traditie. Het is de variant op het bekende ‘Meet me at the Clock’, waarmee de klok wordt aangeduid in de Peacock Alley van Waldorf Astoria New York. De historische klok uit 1893 is sinds 1931 een prominente blikvanger in de beroemde moedervestiging van Waldorf Astoria. Oorspronkelijk bedoeld als decoratieve tijdsindicator, kreeg het opvallende uurwerk geleidelijk aan de functie van ontmoetingsplek en groeide zelfs uit tot dé plek om af te spreken in New York. ‘Meet Me At The Clock’ werd een gevleugelde uitdrukking en behoefde geen verdere uitleg over de locatie. De klok heeft als iconische plaatsbepaler symbolische varianten gekregen in alle volgende vestigingen van Waldorf Astoria. In Amsterdam refereert een armillarium – een hemelbol om positie en tijd te bepalen – aan de rijke geschiedenis van de zes 17e en 18e eeuwse grachtenpanden, waarin het luxehotel gevestigd is. Het verwijst naar de historische band met de scheepvaart, handel, de succesvolle kooplieden en gegoede burgerij uit de Gouden Eeuw. Het armillarium staat centraal, maar de sfeer in de After 9 Lounge is tijdloos. Als je zegt ‘Meet Me At The Peacock After 9’, weet vanaf nu iedereen waar je moet zijn.

Peacock Alley
De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij hotelgasten om bij te komen van de drukte van de stad, en voor gasten van buiten om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief. Het heeft bovendien een reputatie opgebouwd als locatie voor een onweerstaanbare Afternoon Tea. Voor de nieuwe functie als After 9 Lounge verandert de ruimte ’s avonds na negen uur in een sfeervolle ambiance, met weelderige bloemen en kaarslicht. Een bijna magische plek, voor misschien ook wel magische ontmoetingen.Comments:


Volg ons op Facebook!