Met mijn gezin op rondreis door Azië

Met mijn gezin op rondreis door Azië

TRAVEL | door Lars Tibben

Tijd voor quality time samen met mijn gezin. De afgelopen periode bestond mijn leven voornamelijk uit werk, werk en nog eens werk. Daarom besloten wij om een maand op rondreis door Azië te gaan en lekker te genieten van onze tijd samen. Drie dagen in Hong Kong en daarna rondtrekken op Bali.

Ready for boarding #cathaypacific #hongkong #lifewelltravelled #tibbensontour #travelfamily #travelwithkids #schiphol

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

11 hours to kill #lifewelltravelled #tibbensontour #travelfamily #travelwithkids #schiphol #cathaypacific #HKwelltravelled

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Ons avontuur begon in Hong Kong. Met Cathay Pacific vlogen wij naar deze grote moderne stad. De vliegreis duurde 11 uur. Het personeel van Cathay Pacific is zeer kindvriendelijk en speciaal voor kinderen hebben zij genoeg kids-entertainment aan boord. Onze kinderen zijn gewend om te reizen en vonden het geweldig.

Rise and shine @theluxemanorhk #breakfast #hongkong #cathaypacific #welllifetravelled #travelwithkids #theluxemanor

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Hotel
Vanaf het vliegveld namen wij een taxi richting ons hotel, The Luxe Manor. Taxi’s zijn relatief goedkoop als je de prijzen vergelijkt met Nederland. Het hotel ligt op het vasteland van Hong Kong. De stad is opgedeeld in twee delen, het vasteland en het eiland. Op het vasteland geniet je van lokale markten en tradionale gerechten. Op het eiland wonen veel expats en is daardoor veel internationaler. The Luxe Manor ligt op 5 minuten lopen van het metrostation Tsim Sha Tsui en vanuit hier konden wij ons makkelijk vervoeren met de metro naar alle bezienswaardigheden. Het hotel heeft zich qua interieur laten inspireren door de postmoderne kunstwerken van Salvador Dali. In de ochtend was er een ruime keuze aan verschillende producten voor een heerlijk ontbijt.

Boek een kamer in dit hotel via deze website.

Hello Big Buddha #travelwithkids #tibbensontour #cathaypacific #hongkonglife #bigbuddha #np360 #hongkong @discoverhongkong

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Tian Tan Boeddha
Mijn schoonmoeder is ook mee op reis en een van haar dromen is om de Tian Tan Boeddha te zoeken. Dit is de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht. Nadat wij waren ingecheckt bij het hotel gingen wij met de metro naar Tung Chung station. Vanaf hier namen wij een Ngong Ping 360 Cable Car naar Lantau. Een van de grootste attracties is het beklimmen van de 268 treden naar de Tian Tan Boeddha.

Meer informatie via deze website.

Step your chicken game up.

Een foto die is geplaatst door Yardbird (@yardbird) op

YardBird
Vorig jaar was ik ook al in Hong Kong en hoorde via via dat ik bij YardBird moest gaan eten. Daarom weer een bezoekje gebracht aan mijn favoriete restaurant in Hong Kong. Hier kan je echt zo lekker eten. Kip, kip en nog eens kip. Bijna alle gerechten op de kaart zijn gemaakt van kip. Het interieur van YardBird ziet er geweldig uit en hier komen alle hippe types uit Hong Kong. De editors van de populaire site Hypebeast komen hier ook vaak een hapje doen.

Shop till they drop #hongkong #cathaypacific #travelwithkids #travelfamily #tibbensontour #ladiesmarket #mongkok

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Ladies Market
Na het eten gingen wij shoppen. Hong Kong is een echte shopstad. Naast coole hippe concept stores zijn er ook aantal markten waar je uren kunt rondlopen. Ladies Market is één van de populairste markten, waar je allemaal kleine en leuke cadeautjes kunt kopen.

My little monkey in Hong Kong 😄 #hongkonglife #candyrehab #cathaypacific #hongkong #urbanandstreet #converse

Een foto die is geplaatst door Lars Tibben (@larstibben) op

Symphony of lights
Als afsluiter van de avond gingen wij naar de haven in de buurt van metrostation Tsim Sha Tsui om te genieten van Symphony of Lights. Vanaf 18 gebouwen schijnen fel gekleurde lichten en lasers en tegelijkertijd wordt er vuurwerk afgestoken.

Inmiddels zitten wij al op Bali en reizen wij naar verschillende dorpjes op het eiland. Volg ons avontuur op Instagram @larstibben Wil jij binnenkort ook naar Hong Kong? Vanaf Schiphol vliegt Cathay Pacific rechtstreeks naar Hong Kong. Check de website voor meer informatie, www.cathaypacific.nl
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Stedentrip naar Hong Kong

Stedentrip naar Hong Kong

Een aantal handige tips voor op Bali

Een aantal handige tips voor op Bali

Volg ons op Facebook!