Na het zien van deze wereldkaarten kijk je anders naar de wereld

Na het zien van deze wereldkaarten kijk je anders naar de wereld

LIFE | door Redactie

Vroeger kreeg je bij aardrijkskunde alles te weten over de wereld en toen vonden we het maar saai. Nu kijken we naar deze wereldkaarten en zijn gefascineerd wat er allemaal in de wereld om gaat. Hoe groot is Amerika vergeleken met de maan? En wist je dat de gemiddelde wereldkaart helemaal niet de wereld laat zien zoals hij er écht uit ziet.  Scroll naar beneden voor alle kaarten met leuke feitjes.

sub-buzz-2172-1500638418-1Dit is de langste afstand die je kunt lopen, zonder een oceaan te moeten oversteken. Je begint hier in Liberia en eindigt in China, of natuurlijk andersom.

sub-buzz-10741-1500638574-1
In de blauwe gebieden van deze kaart, leeft zo’n 5% van de hele wereldbevolking. Zie je dat kleine rode puntje rond Bangladesh, daar wonen evenveel mensen als in alle blauwe vlakken, bij elkaar.

sub-buzz-2172-1500639602-5
Op deze kaart zie je welk land gezien wordt als de grootste dreiging voor wereldvrede, per land. Sinds Trump in het Witte Huis zit…

sub-buzz-32629-1500641522-1
Een interessant maar ook schokkend feitje: op deze kaart zie je elke plek in Berlijn waar een fietsongeluk is gebeurd. Misschien toch maar de metro pakken als je er een stedentripje maakt.

coffee_consumption-3
Hierboven zie je de gemiddelde koffie consumptie per land. Wij Nederlanders met ons donkerrode puntje, drinken gemiddeld meer kopjes koffie dan de rest van de wereld.

sub-buzz-26703-1500639394-1
Altijd al benieuwd hoe groot de maan nou echt is in vergelijking met aarde? Hier zie je de Verenigde Staten in vergelijking met de maan. Fascinerend.

where-2-percent-of-australia-lives
Wist je dit feitje al? Op de kaart hierboven zie je een grote gele vlek over Australië heen. In deze grote gele vlek leeft maar 2% van de hele bevolking van Australië. 98% van de bevolking is verdeeld over de rest van het land. Bonus feitje: wist je dat er in Australië ± 24 miljoen mensen wonen. Dit is in vergelijking met Nederland (17 miljoen) erg weinig. Vooral omdat Australië 185 keer groter is dan Nederland.

sub-buzz-31374-1500633305-2Ben je nou helemaal klaar met mensen? Dan raad ik je aan hierheen te gaan. Dit plekje heet Point Nemo. De verste plek weg van ieder stukje land (en mens) ter wereld.

drink-popularity-by-country
Hoewel dit misschien niet als een verassing komt voor vele, is op deze kaart te zien wat voor alcoholische drankjes men het liefst drinkt in eigen land.

Deze kaart is nog wel het meest bijzondere van allemaal. Wist jij dat de wereld er eigenlijk heel anders uit ziet dan hoe de gemiddelde kaart hem uitbeeld? Kijk dit filmpje en ontdek de werkelijkheid!
Comments:Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Hou jij wel van een biertje? Dan zijn deze bestemmingen echt iets voor jou!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Overnacht op een actieve vulkaan!

Volg ons op Facebook!