Nieuw food festival: Sushi Festival JOY

Nieuw food festival: Sushi Festival JOY

ENTERTAINMENT | door Lars Tibben

Sushi Festival JOY is een nieuw Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Naast geurige gerechten en verrassende smaken zorgt Festival JOY ook voor vertier met een ‘Japanse’ twist; een karaoke hotel van containers, verschillende sushiworkshops, een game room en ontspanningsmassages. De avonden kunnen dansend worden afgesloten bij de DJ. Festival JOY bezoekt van 5 tot en met 7 mei Lucasbolwerk in Utrecht en van 9 tot en met 11 juni het Westbroekpark in Den Haag. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Twee weekenden lang tovert Sushi Festival JOY stadsparken in Utrecht en Den Haag om tot bruisende openluchtrestaurants met een Asian twist. Bij het ruime aanbod kraakverse sushi kunnen bezoekers hun chopsticks kunsten vertonen. Daarnaast kan bij Festival JOY kennis gemaakt worden met de lekkerste yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes op kleurrijk gedecoreerde bordjes en in sissende stoommandjes. De smaakvolle streetfood kan worden afgewisseld met verfrissende biertjes, een mooi glas wijn of een exotisch drankje aan de cocktailbar. Alle zintuigen worden geprikkeld in het speelse decor van Festival JOY met een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen, flikkerende neonlampen en kleurrijke Japanse parapluutjes.

Festival JOY biedt meer dan alleen een nieuwe smaaksensatie of een herinnering aan je favoriete vakantie-snack, ook de activiteiten dragen bij aan een uitgelaten sfeer; boek een kamer in het karaoke hotel, daag vrienden in de gameroom uit voor een nostalgisch spel of leer tijdens een sushiworkshop de fijne kneepjes van het vak. Speciaal voor de mini’s is er een kinderprogramma opgesteld met kookworkshops, knutselactiviteiten, theater en spelletjes. Festival JOY kenmerkt zich door een typische levendigheid en vrolijke activiteiten, geïnspireerd op Aziatische marktjes en drukke straten vol geurige stalletjes. Trakteer jezelf op een verrassende ontdekkingsreis en waan je een weekend lang in New Tokio.

Sushi Festival JOY is gratis toegankelijk voor iedereen. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig € 2,50 voor jouw Festival JOY glas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein. Zie voor meer informatie: www.festival-joy.nl
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Achtste editie Valhalla Festival

Achtste editie Valhalla Festival

Desperados Party Club Quiz in Chin Chin Club

Desperados Party Club Quiz in Chin Chin Club

Volg ons op Facebook!