Nieuw in de Amsterdam: Sous Bar-Bistro

Nieuw in de Amsterdam: Sous Bar-Bistro

HOTSPOTS | door Lars Tibben

De twee goede vrienden Ruben Charbon en Guus Merkx wilden graag de goede oude tijd van de Wolvenstraat nieuw leven inblazen en daarom openden zij begin juli Sous Bar-Bistro. Midden in de Negen Straatjes kun je bij Sous dagelijks terecht voor lunch, diner of cocktails met bar bites in een ongedwongen sfeer.

Vorige zomer kochten de twee vrienden samen met horecaondernemers Marius van der Werff en Thijs Koster van Allied Concepts het souterrain in de Wolvenstraat en na een fikse verbouwing is Sous nu een feit. Sous richt zich vooral op de Amsterdammer, maar natuurlijk zijn toeristen hier ook welkom. Zoals de naam al doet vermoeden is Sous zowel bar als bistro en je kunt hier dagelijks van 11:00 tot 1:00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 3:00 uur terecht voor lunch, diner of borrel. De patio dient als klein terras en ook de serre is een fijne lichte plek om te zitten. Dankzij de open keuken en het mooie minimalistische interieur dat ontworpen werd door set- en interieurstylist Margriet Kok van Mek Styling is de sfeer persoonlijk en ongedwongen.

Als chef-kok is Mattia Pedroni aangetrokken. Hij werkte eerder voor de Soho House groep in Londen en kwam voor 5&33 naar Amsterdam, waarna hij vervolgens ook bij Grand Café Krasnapolsky als chef werkte. De Italiaanse achtergrond van Mattia zie je terug in de gerechten. Zo vind je naast sandwiches en bijzondere salades ook zelfgemaakte pasta’s, pizza’s met dunne bodem en zelfs een puccia op de lunchkaart. Voor die puccia komen gasten speciaal naar Sous, want dit gerecht van dun pizzadeeg – dat 48 uur heeft gerezen – vind je nergens anders in Amsterdam. Health freaks komen tevens aan hun trekken met cold pressed juices met klinkende namen als Orange is the new black en Burning Man. De dinerkaart bestaat uit kleine Mediterrane gerechten om te delen zoals een ceviche van coquilles, gegrilde octopus en aubergine met gerookte scamorza.

Ook voor alleen een drankje kun je bij Sous terecht, want de drankkaart is uitgebreid. Alle wijnen worden ook per glas geschonken en er is een cocktailkaart vol perfect uitgevoerde klassiekers als een Bloody Mary, een Espresso Martini of een Negroni. Die cocktails gaan goed samen met de bijzondere bar bites die hier op het menu staan, waaronder popcorn met truffel, gefrituurde saliebladeren of kibbeling, maar dan zoals chef Mattia deze graag maakt; met gerookte paprikamayonaise.

Eigenaren Ruben Charbon en Guus Merkx staan zelf achter de bar en in de bediening en dat zorgt voor een persoonlijke en huiselijke sfeer. Aan de muur hangt steeds wisselende kunst naast de hoeden van het hoeden- en pettenmerk van Ruben; Old Habits Die Hard. Sous is zo’n plek waar je komt voor de lunch, maar spontaan blijft hangen voor een borrel of diner. Sous voelt namelijk een beetje als een verlengde huiskamer, maar dan wel een huiskamer waar verrassend goed gekookt wordt.

Sous Bar-Bistro
Wolvenstraat 16
Amsterdam

Dagelijks geopend van 11:00 – 1:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 3:00 uur.Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben

Volg ons op Facebook!