NOMADS – Op wereldreis in Amsterdam

NOMADS – Op wereldreis in Amsterdam

HOTSPOTS | door Redactie

t Is niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Vanaf vandaag stilt NOMADS alle wanderlust. Vanuit… Amsterdam Oost. NOMADS is een ticket de wereld(keukens) rond. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. This is your captain speaking. First stop: Peru.

Wie de wereld over reist proeft cultuur, geschiedenis en tradities van eten terug in gerechten. En die smaken in ieder land anders. Jaap Kin en Thomas Mutsaers, de kersverse restauranteigenaren achter NOMADS, laten al die keukens proeven. Geen paspoort nodig.

Enkel een tripje naar de Oranje Vrijstaatkade 55 in Amsterdam.

In for an adventure? Alpaca bag! De eerste reis brengt NOMADS namelijk naar Peru. Op het shared dining menu onder andere Ceviches en zijn zusje de Tiradito. Maar ook Causas – een Peruviaanse aardappelpuree – en warme gerechten als Lomo Saltado. De wijnkaart is volledig gebaseerd op het continent van bestemming. Vanaf het voorjaar t/m het najaar is het vakantiewaardig zonvangen op ‘t gigantische terras aan het water.

Next stop… 

Brengt de volgende halte Zweden? Of rookt in de nazomer de braai op ’t terras van NOMADS? Door het jaar heen reizen Mutsaers en Kin met hun chef naar nieuwe plekken om inspiratie op te doen voor hun volgende culinaire bestemming. Op die manier kookt NOMADS twee keer per jaar twee compleet verschillende wereldkeukens. Tussendoor wisselt de kaart binnen zijn cuisine. Grote gevestigde landen laten de vakkundig globetrotters aan zich voorbijgaan. NOMADS trekt langs nog weinig bewandelde paden.

Next stop? Voor nu: Bestemming (nog) onbekend. Maar een tripje naar Peru is voortaan op loop/fiets/OV-afstand.

De Grand Opening van NOMADS vindt volgende week woensdag 25 april plaats. T/m 24 april serveert de chef een vast menu voor 27,50,- p.p. Daarna gaat het ‘echte’ menu in. Reserveren kan hier.

NOMADS | Oranje Vrijstaatkade 55 | 1093 KS | Amsterdam | NOMADS-amsterdam.nlComments:


Volg ons op Facebook!