Opening Lee store in Rotterdam

Opening Lee store in Rotterdam

STYLE | door Lars Tibben

Vorige week ging de eerste Lee partner store open op de Meent in Rotterdam. Afgelopen zaterdag ging ik een kijkje nemen in de winkel en sprak met de eigenaren Randy en Tjimme. Een goede reden om een keer buiten de ring van Amsterdam te komen. Ongeveer na 60 minuten kwam ik aan in Rotterdam en kon ik op zoek gaan naar een parkeerplaats op de Meent. Best een uitdaging op een zaterdagmiddag. Gelukkig zit er een grote parkeergarage aan het einde van de straat.

Bij aankomst werd ik vriendelijk ontvangen door het personeel van de winkel en door Randy en Tjimme. Na een korte rondleiding door de winkel, gingen wij bij het cafeetje op de hoek zitten om te kletsen over de totstandkoming van de winkel en kwam ik erachter dat Randy en Tjimme neven van elkaar zijn.

Beide heren hebben jaren ervaring in retail. Tjimme runde tot 2010 de populaire winkel Lijfstijl en ging daarna verder met het inrichten van winkels voor verschillende klanten. Randy is daarentegen het tegenovergestelde, en koos voor snelle en makkelijke handel. Hij opende meerdere winkels met merken van Bestseller en bedacht later een concept onder de naam ‘Out Of The Blue’. Hij kocht handel op en verkocht dit in pop-up stores op verschillende locaties in de randstad. Doordat zij van elkaar verschillen vullen zij elkaar ook goed aan.

Volgens Tjimme komen beide werelden hier perfect samen, “ik ben gewend om hoge service te bieden aan klanten en een lifestyle om de winkel te creëren. Randy is juist goed in het verkopen van veel stuks. De perfecte combinatie, want het is uiteindelijk wel de bedoeling dat de kassa gaat rinkelen.”

Randy hoorde via via dat Lee op zoek was naar een geschikte partner om Lee stores mee te openen. Na meerdere meetings werd het toch opeens serieus voor de mannen. Maar zonder winkelpand, kan je natuurlijk geen winkel openen. Nadat er een aantal maanden op zoek is geweest, kwamen zij uit bij een pand op de Meent. Deze B-locatie paste ook binnen het plaatje van Lee. Het merk gaf als voorkeur aan, geen winkel te willen openen op een A-locatie. Als ik vraag naar de toekomstplannen van de heren, zie ik een glimlach verschijnen op beide gezichten. Randy legt uit, “als Lee ons de juiste partner vindt, dan gaan wij zeker meerdere Lee stores openen in Nederland. Den Haag bijvoorbeeld is dan een mooie locatie voor een tweede store.”

Nu genoeg over het opstarten van de winkel, meer informatie over de winkel zelf. In de winkel wordt er voor 60% mannencollectie verkocht en 40% vrouwencollectie. Tjimme is fan van de 101 collectie en zijn favoriete jeans is de 101 Rider (meest iconische jeans van Lee). Geen stretch in jeans, maar het liefst zo puur mogelijk. Randy is niet vies van een beetje stretch en is fan van het model Luke. Een skinny fit met 29% stretch, lekker comfortabel. Op dit moment hebben zij een kleine collectie van 101, maar volgens Randy komt daar snel verandering in. “In de stad lopen genoeg mensen rond die hier fan van zijn. Rotterdam is klaar voor de 101 collectie van Lee.”

Een mooie afsluiter van dit artikel toch? Ik kan hier nog veel meer kwijt over het gesprek met Randy en Tjimme, maar het is veel leuker als jijzelf naar de winkel gaat. De heren verwelkomen je graag.

Adres:
Lee Store
Meent 42A
3011 JL Rotterdam

schermafbeelding-2016-09-22-om-22-05-16schermafbeelding-2016-09-22-om-22-04-47schermafbeelding-2016-09-22-om-22-05-46schermafbeelding-2016-09-22-om-22-05-35schermafbeelding-2016-09-22-om-22-05-05

 

 Tags:


Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


De vernieuwde Lee Rider ‘16

De vernieuwde Lee Rider ‘16

Spotlight: Orpheo Jungst

Spotlight: Orpheo Jungst

Volg ons op Facebook!