Partysquad-lid Ruben Fernhout lanceert kledinglijn van batikstoffen

Partysquad-lid Ruben Fernhout lanceert kledinglijn van batikstoffen

STYLE | door Redactie

Als de helft van de succesvolle danceformatie The Partysquad reisde Ruben Fernhout de gehele wereld over en ontdekte gaandeweg dat elementen van zijn Indische herkomst te herkennen zijn inandere culturen, van de vermaarde Javaanse keuken in Suriname tot de kleurrijke batikmotieven in Afrikaanse kledij. Deze inspiratie is terug te vinden in zijn eigen kledinglijn: Masa Cinta.Traditioneel en modern komen samen in de collectie van Masa Cinta, die inmiddels vijf  items telt met vier verschillende prints.Voor één dag heeft Masa Cinta zijn eigen pop-up store in Hotel Jakatra in Amsterdam. Je kunt er terecht op zaterdag 20 juli, van 13.00 tot 21.00 uur.

Wie ooit een optreden van The Partysquad heeft bijgewoond, heeft vast gezien dat vocalist Ruben Fernhout vaak gekleed gaat in kleurrijke, exotisch ogende shirts. Deze kleding laat hij speciaal vervaardigen door kleermaaksters op Bali, waarin stoffen met authentieke Indonesische batikmotieven worden verwerkt. Niet alleen omdat hij het mooi vindt, maar ook om zijn Indische roots uit te dragen. Zijn moeder is namelijk in Jakarta geboren, toen het nog Batavia heette. Batikkleding die in de winkels te koop is, heeft echter een ouderwetse pasvorm. Fernhout wilde deze kenmerkende Indonesische motieven juist verwerken in moderne kledingstukken.

Dankzij de talloze festivaloptredens van The Partysquad groeide ook bij andere artiesten de interesse in de batikkleding van Fernhout. Wereldsterren als Major Lazer, DJ Snake, M.I.A., Diplo en A-Trak wisselden met hem van gedachten over de unieke designs en patronen en droegen zelfs kledingstukken die ze van Fernhout cadeau kregen. Tevens kwamen er veel reacties op de kleding via social media en begin 2019 ontstond het idee om het serieus aan te pakken in de vorm van de kledinglijn Masa Cinta, dat ‘tijdperk van de liefde’betekent.

Het logo van Masa Cinta staat synoniem voor die universele boodschap van grenzeloze liefde, maar ook voor trots en bewustzijn van je herkomst. Dit door middel van een wapenschild dat een diamanten hart toont met daar bovenop een leeuw die vervlochten is met een adelaar. Het staat tevens symbool voor de Nederlands-Indonesische identiteit van Fernhout zelf.

Een diepgewortelde culturele expressie in comfortabele hedendaagse kleding met bovendien oog voor de toekomst. In het productieproces van Masa Cinta staat duurzaamheid namelijk centraal. Zelfs voor het verpakkingsmateriaal en details als kokos knopen is het een belangrijke voorwaarde dat deze van duurzame materialen gemaakt zijn. Masa Cinta wil een positieve boodschap meegeven aan een roerige wereld: het tijdperk van de liefde is aangebroken.

De collectie is vanaf maandag 22 juli verkrijgbaar via: www.masacinta.com
Instagram: https://www.instagram.com/masa.cinta/Comments:


Volg ons op Facebook!