Raw for the oceans S/S 2016 is binnen

Raw for the oceans S/S 2016 is binnen

STYLE | door Lars Tibben

Na de bekendmaking van het co-ownerschap van Pharrell Williams eerder deze maand, lanceert G-Star RAW samen met Pharrell de RAW for the Oceans Spring/Summer 2016 collectie.

G-Star RAW is het eerste wereldwijde denimmerk dat gerecycled plastic uit de oceanen in zijn kleding verwerkt. Door hun samenwerking met Bionic Yarn zijn al meer dan 2 miljoen plastic flessen verzameld en omgevormd tot RAW for the Oceans kleding.

Met deze samenwerking wordt de belofte van G-Star van duurzame productie als een voorwaarde om zaken te doen, extra benadrukt. 20% van de kleding die nu wordt gemaakt, bevat duurzame materialen. Dat is een vijfde van de gehele collectie.

“RAW for the Oceans is een voornemen, ontstaan uit een visie, die zich uiteindelijk heeft zich ontwikkeld tot een kledinglijn.” aldus Pharrell Williams, medeontwerper van de collectie, Creative Director Bionic Yarn en nu ook co-owner van G-Star RAW.

RAW for the Oceans is niet alleen maar een collectie, het is een manifest met als doel bewustzijn te kweken voor het ernstige plastic afval probleem, waar de oceanen vandaag de dag mee te kampen hebben.

De slogan van de collectie voor Voorjaar/Zomer 2016 “WTF are you doing to my oceans?” is een rechtstreekse uitdaging naar de klant. Je vindt de vraag op een serie unisex T-shirts, sweatshirts en denims. De must-have´s van dit seizoen zijn kimono´s op ¾ lengte en overjassen die zijn gebaseerd op Japanse werkkleding. En om de 20e verjaardag van de iconische 3D-Elwood jeans van G-Star te vieren, heeft Pharrell meegeholpen aan een Limited Edition 5620 Elwood in Bionic Yarn, die op 23 februari in de winkel terechtkomt.
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


G-Star RAW Spring/Summer 2017

G-Star RAW Spring/Summer 2017

G-Star RAW en Pharrell vragen “Wat is RAW?”

G-Star RAW en Pharrell vragen “Wat is RAW?”

Volg ons op Facebook!