Salzburg is een citytrip meer dan waard

Salzburg is een citytrip meer dan waard

TRAVEL | door Lars Tibben

Samen met twee vrienden vertrok ik voor een paar dagen naar Salzburg om de stad te ontdekken. De stad van Mozart en ’The Sound of Music’ is voor veel toeristen vaak niet meer dan een punt op de route naar de wintersportbestemming. Maar Salzburg is een citytrip meer dan waard! Op de Arrowood Lux schoenen van Teva kon ik zonder moeite alle bezienswaardigheden van de stad bezoeken. De schoenen zijn waterdicht, superlicht en voelen zeer comfortabel aan. Perfect voor twee dagen lang wandelen door de stad.

Salzburg is als stad niet zo heel groot. Het bestaat voornamelijk uit het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. In het oude gedeelte vind je prachtige gebouwen en genoeg bezienswaardigheden om een dag rond te brengen. Iedereen die hier voor het eerst komt is onder de indruk van de barokke pracht en van de sfeer. Wij gingen met een tram naar het hoogste punt van de stad en stonden binnen 2 minuten op de 900 jaar oude vesting Hohensalzburg. Eén van de grootste kastelen uit de Middeleeuwen in Europa. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Naast de vesting vind je in deze wijk nog veel meer mooie plekken om te bezoeken, o.a. het geboortehuis van Mozart.

Hello Salzburg | @larstibben enjoying the view over a wet city today #soscreate

Een foto die is geplaatst door p h i l • photo x community (@pdy) op

In het nieuwe gedeelte van de stad is het minder toeristisch. De omgeving ziet er niet echt inspirerend uit, maar je vindt hier wel leuke restaurants en een mega groot winkelcentrum, Europark. Jaarlijks komen er meer dan 20 miljoen bezoekers naar hier shoppen. Tijdens ons bezoek werd er in het winkelcentrum een nieuwe jeans winkel geopend, Jeans Intelligence Studio.

Op onze laatste dag in Salzburg gingen wij vroeg in de ochtend naar de top van de Gaisberg. Op 1.288 m hoogte krijg je het mooiste uitzicht over de Salzburg.

It was totally worth getting up that early – Salzburg sunrise #roadtrip #viewpoint #sunrise #mountainlife #exploremore #clouds #montainview

Een foto die is geplaatst door D A V I D S T E G E N G A (@david.stegenga) op

Arrowood Lux van Teva:
De Arrowood collectie voldoet aan alle eisen voor een citytrip. De schoenen zijn superlicht door de Float-Lite technologie in de zool, waterbestendig en zeer comfortable. De Arrowood collectie is zowel voor mannen als voor dames verkrijgbaar.

www.teva-eu.com
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Stedentrip naar Hong Kong

Stedentrip naar Hong Kong

Citytrip New York

Citytrip New York

Volg ons op Facebook!