Steel de show met zelfgemaakte cocktails

Steel de show met zelfgemaakte cocktails

FOOD & DRINKS | door Lars Tibben

Vorige maand lanceerde Drambuie een nieuwe fles. Het nieuwe ontwerp is een ode aan de klassieke Drambuie. Donkerbruin glas en de naar boven licht uiteenlopende vorm geven de fles een robuuste, stoere uitstraling. Het silhouet lijkt op een paar sterke schouders die zich vol zelfvertrouwen een plek geven tussen alle flessen achter de bar. Maak je geen zorgen, Drambuie wordt nog steeds gemaakt volgens het unieke, geheime recept van gerijpte Scotch Whisky, heidehoning en kruiden.

“Drambuie is ver gekomen sinds het voor het eerst werd gebrouwen en tegenwoordig is het een essentieel onderdeel in de beste cocktailbars in de hele wereld. We zijn er trots op dat we met een iconische likeur kunnen werken die al meer dan honderd jaar is verweven met de cocktailwereld. Het nieuwe design is de eerste van een aantal frisse ideëen die we hebben voor de toekomst van Drambuie” – Freddy May, Global Ambassador for Drambuie bij William Grant & Sons.

Steel de show met zelfgemaakte cocktails

Wil jij indruk maken op je vrienden? Probeer dan één van de onderstaande cocktails uit. Een echte bar met barbenodigdheden heb je waarschijnlijk niet thuis, maar met gewone keukenspullen kom je ook al een heel eind. Als basisingrediënt heb ik voor Drambuie gekozen, een Schotse whisky likeur en wereldwijde cocktailbar klassieker.

Schermafbeelding 2017-04-25 om 22.00.42

Drambuie Collins
– 1 part Drambuie
– 1/2 Lemon
– 8 Mint leaves
– 2 parts Soda

Schermafbeelding 2017-04-25 om 22.03.49

Mexican Elixir
– 3/4 part Dramuie
– 3/4 part Tequila
– 3/4 part Pink Grapefruit
– 3/4 part Strong brewed coffee

Schermafbeelding 2017-04-25 om 22.01.03

Snowbird Punch
– 3/4 part Drambuie
– 1/2 part Gin
– 1/4 part Creme de Peche
– 1/2 part Lemon juice
– Top Prosecco

 Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben

Volg ons op Facebook!