Sterrenchef François Geurds en ‘s werelds grootste single malt whisky gaan samenwerken

Sterrenchef François Geurds en ‘s werelds grootste single malt whisky gaan samenwerken

FOOD & DRINKS | door Lars Tibben

Whisky merk The Glenlivet gaat samenwerken met sterrenchef François Geurds. De nummer één single malt whisky, succesvol vanwege zijn uitzonderlijk fruitige smaakprofiel, heeft de Rotterdamse sterrenchef gevraagd gerechten te maken die het smaakpalet van de whisky ondersteunen. De combinatie single malt whisky & food wordt steeds populairder. Beide partijen gaan de uitdaging aan om food pairing te realiseren op uitzonderlijk hoog niveau, met als basis de verschillende smaakelementen van The Glenlivet Founder’s Reserve.

François Geurds: “Gerechten moeten je verrassen en uitdagen, ditzelfde wordt gerealiseerd door de makers van deze Schotse single malt whisky. In mijn beide restaurants probeer ik grenzen te verleggen. In de samenwerking met The Glenlivet proberen we traditionele gedachten over het drinken van whisky te veranderen, zoals dat een whisky pas aan het einde van de avond gedronken dient te worden.”

Cocktails
François Geurds combineert The Glenlivet Founder’s Reserve niet alleen met de meest uiteenlopende smaaksensaties in gerechten, ook verwerkt hij de single malt whisky in cocktails, waarmee hij nog een taboe doorbreekt: “Veel consumenten zien hun single malt whisky niet graag terug in een cocktail, omdat dit zou afdoen aan de smaak. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik cocktails creëer, met de beste ingrediënten, die de smaak juist nog beter tot z’n recht laten komen. Hierdoor is de whisky een stuk toegankelijker voor iedereen. En daarbij durf ik te zeggen dat de whisky cocktails het stokje snel zullen overnemen van de populaire Gin-Tonics.”

Schermafbeelding 2016-06-20 om 08.49.53

Schermafbeelding 2016-06-20 om 08.49.40

Schermafbeelding 2016-06-20 om 08.49.45

Schermafbeelding 2016-06-20 om 08.49.17

 

 
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


Feestelijk en gezond het nieuwe jaar in met de cocktails van FLUÈRE

Feestelijk en gezond het nieuwe jaar in met de cocktails van FLUÈRE

How to BE-KIND: doe mee met de BE-KIND Clean Up Week

How to BE-KIND: doe mee met de BE-KIND Clean Up Week

Volg ons op Facebook!