Tips: Persoonlijke verzorging voor mannen

Tips: Persoonlijke verzorging voor mannen

BEAUTY | door Lars Tibben

De groei van beauty producten voor mannen neemt in een rap tempo toe. Het is tegenwoordig als man niet erg om wat meer aandacht aan jezelf te besteden. Volgens mij gebruikt 50% van de mannen in een relatie vaker het product van hun vriendin onder de douche, dan een product voor zichzelf. Maar een mannenhuid behandel je anders dan die van vrouwen. Het verschil heeft te maken met hormonen. De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker en daarom meer kans op onzuiverheden en verdient daardoor wel degelijk aandacht. Dit wordt vaak vergeten.

Laten we beginnen met een stappenplan, hoe behandel je je huid voor, tijdens en na het scheren?

Stap 1.
Maak je huid schoon voor het scheren. Door het reinigen van je gezicht staan je poriën open en worden je haartjes zachter.

Stap 2.
Nu ben je klaar om te scheren. Gebruik een milde scheercrème met natuurlijke ingrediënten. Scheer altijd met de groeirichting van de haren mee. Maak de huid droog en gebruik een verzachtende aftershave balsem. Hiervoor gebruik je ook een natuurlijke balsem om de huid tot rust te brengen.

Stap 3.
Hydrateer je huid. Of je nu een gevoelige huid hebt of niet, het is altijd belangrijk je huid te hydrateren na het scheren. Het scheren kan je huid irriteren en uitdrogen. Door het te hydrateren kalmeert je huid.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 10.04.09

Vanaf nu ben jij een expert als het gaat over het behandelen van je gezicht. Maar hoe nu verder? Want de rest van je lichaam heeft ook aandacht nodig.

Voor het behandelen van je lichaam gebruik je een activerende gel. Deze gel heb ik voor jou getest. Bij het gebruiken van de gel valt er al meteen iets op. De geur, het ruikt lekker en is verfrissend. De samenstelling van de geur bestaat uit natuurlijke etherische oliën, waaronder rozemarijn en tropische verbena. Door deze combinatie werkt het activerend en zorgt het ervoor dat je huid een mooie glans behoudt. De gel werkt ook goed tegen uitdroging doordat de zeepvrije formule op basis is van suiker en kokos. Nog een klein voordeel is dat de gel volledig bio-afbreekbaar is en niet belastend voor het mileu.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 10.09.28

 

Ga voor meer informatie naar de website van Weleda.

*advertorial

 Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben

Volg ons op Facebook!